Den bedste kikkert til camping.

Den bedste kikkert til camping.

22. marts 2022 Slået fra Af Camping Eksperten

Er du på udkig efter en kikkert til din campingtur, men i tvivl om hvad du skal kigge efter når du udvælger din nye kikkert, så kommer her et par gode råd og fifs som du kan bruge i den søgen. Noget af det første som du bør tage stilling til inden du begynder din søgen, er om du har et budget? Du kan få kikkerter i alle prisklasser, og selvom der er en sammenhæng mellem pris og kvalitet, kan det være rart at vide hvor ens budget er henne. Derudover bør du overveje om kikkerten skal tjene andre formål, end blot at ligge i campingvognen som et udstyrsstykke der bliver hevet frem fra tid til anden. Skal du også benytte kikkerten til jagt, eller med på vandreture i de norske fjelde, er du måske bedre tjent med mere specifikke kikkerter fremfor allround kikkerter.

Vores bedste bud på en lommekikkert

En lommekikkert kan selvsagt ligge i din lomme, håndtaske eller rygsæk. Nogle af fordelene ved håndkikkert er at de fylder minimalt så de er lette at have med, samt de har en letvægt, og tunger derfor ikke i din oppakning. Lommekikkerter kan bruges til ture i det fri, ligge i handskerummet når I kører rundt til jeres campingdestinationer eller som en lille allroundkikkert du kan have med dig hvor som helst. Er du på udkig efter sådan en kikkert, skal du kigge efter en kikkert i 8×25 eller 10×25, så er du sikret kikkerten kan leve op til de ovenstående ting.

Vores bedste bud på en allround kikkert

Søger du derimod en mere allround kikkert, hvor du typisk vil få lidt mere kvalitet, idet at kikkerten skal kunne tjene mange formål, vil en kikkert i 8×42 eller 10×42 være et oplagt valg. Med en større frontlinsediameter får du et bedre lysindtag i kikkerten, og du kan derfor benytte kikkerten i daggryet, skumringen eller på de grå dage hvor der er begrænset med lys. Hvis du sammenligner en allround kikkert med en lommekikkert, vil du på dage med høj solskin ikke kunne opleve den store forskel, det vil du til gengæld på de nævnte tidspunkter.

Udover størrelsen, er der en række specifikationer som fortæller noget om kvaliteten i kikkerten. Derudover kan du få vandtætte kikkerter, hvilket er en fordel for dig der gerne bevæger dig ved eller på vandet, så er du sikker på din kikkert ikke tage skade hvis den skulle få vand. Hos Jagtland.dk finder du et bredt udvalg af jagtudstyr, men du finder også et bredt udvalg af kikkerter som er gode til camping.