Sådan klargører du din campingvogn udvendigt

Sådan klargører du din campingvogn udvendigt

28. juli 2022 Slået fra Af Camping Eksperten

Kan man egentlig vaske campingvognen på samme måde som man vasker bilen?

Ja!

Selvfølgelig kan man det.

Det er langt hen af vejen samme proces, og der er kun nogle få forbehold vi skal tage højde for.

Det er:

At campingvognen af natur er væsentligt højere end den gængse bil – hvorfor vi har behov for en stige til at komme op i højde og samtidig har brug for en vaskestav til at kunne nå langt ind over siden på campingvognen, for derved at kunne vaske toppen af campingvognen. Dernæst er ruder typisk i noget plexiglas og lakken på campingvognen er som oftest noget bubble-coat, som gør det sværere eksempelvis at skulle polere på campingvognen.

Men lad os gå direkte til processen(denne guide er en nedkogt version af denne guide til vask af campingvogn)

Start med at skylle bilen for alt løstsiddende snavs. Har du en højtryksrenser er det en fordel (undlad alt for hård stråle), men du kan også nøjedes med en kraftig stråle fra en haveslange. Er der enkelte steder stadig lidt skidt tilbage, så lad det sidde – du skal nok komme over det når du kommer til selve håndvasken af vognen.

Herefter tager du et kraftigt alkalisk forvaskeprodukt som kan vaske alger og skidt af campingvognen nemt. Det blander du i en pumpesprayer eller forstøver og dækker hele campingvognen ind. Produktet må ikke tørre ind, så tag evt. lidt af gangen. Spul derefter produktet af. Nu burde du gerne stå tilbage med en campingvogn, der er 80-90% ren.

Herefter skal du vaske med en autoshampoo. Vælg en god ph-neutral autoshampoo, hvor du benytter en vaskehånd samt en vaskestang som incredipole til nemt at vaske hele campingvognen med. Start som udgangspunkt oppefra og ned, og slut af med at skylle resten af autoshampoo’en af.

Er vinduerne ikke helt rene efter vask, kan du benytte en glasrens til at tage det sidste skidt – gerne sammen med nogle glasklude (benyt også gerne glasrens og glasklude indvendigt), og er de ridset kommer du ikke uden om at skulle polere dem. Det er en lidt længere proces, der involverer brug af polermiddel og polerpude, hvorfor det ikke er en del af denne korte guide.

Herefter er campingvognen vasket – men hvis du gerne vil sørge for at den holder sig ren så længe som muligt, så bør du give den en gang lakforsegling. Grundet den store størrelse af campingvognen – gøres det lettest ved at bruge en såkaldt vådforsegler. Det vil sige et produkt (lakforsegler) du sprøjter på, for derefter at spule det overskydende af.

Til slut står du med en lakforseglet campingvogn, der kun trænger til at blive tørt af med et mikrofiberhåndklæde.

Så er du klar til sommerens camping!