5 ting du skal være opmærksom på ved valg af campingvogn

5 ting du skal være opmærksom på ved valg af campingvogn

13. september 2020 Slået fra Af Camping Eksperten

Hvis du går med tanker om at erhverve dig en ny campingvogn, så er der gode nyheder forude. Vi vil nemlig i denne artikel forsøge at få dig godt i gang med dette vigtige (og desværre ikke helt billige)køb. Der er nemlig en hel del overvejelser du skal gøre dig inden du skriver under på en købekontrakt. Her er blot 5 af de vigtigste.

1. Hvilket behov skal campingvognen dække?

Det allerførste du skal spørge dig selv om er naturligvis dine behov. Hvor stor en campingvogn har du egentligt brug for? Hvor mange mennesker planlægger du skal sove i campingvognen? Planlægger du at bruge campingvognen hele året eller måske blot i sommermånederne? Stil dig selv disse kritiske spørgsmål, og du vil allerede have indsnævret dit valg af campingvogn betragteligt.

2. Ny eller brugt?

Hvis du er på udkig efter at spare nogle kroner og ører, så vil det måske ikke være den ringeste idé at tage et kig på nogle gode brugte campingvogne. Dog skal du være opmærksom på, at der i dette tilfælde slet ikke vil gælde de samme garantiregler med en brugt campingvogn, som der gør med en spritny model. Til gengæld vil du typisk sagtens kunne finde en langt billigere campingvogn, hvis der købes brugt. Det der derimod taler for at købe en ny campingvogn er naturligvis, at du her får fingre i helt nyt udstyr – der uden tvivl vil spare dig penge i vedligeholdelses- eller reparationsudgifter. Hvis dit valg af campingvogn falder på en brugt udgave, så anbefaler vi bestemt at du tager en fagmænd med til råds. På denne måde vil du nemlig undgå de værste økonomiske faldgruber, og dermed få en langt bedre campingvogn.

3. Test campingvognen

Ny eller gammel, så anbefales det også på det kraftigste at du altid giver en potentiel campingvogn en grundig testkørsel. På denne måde vil du vide lige præcis hvordan den potentielle campingvogn føles, når den er tilkoblet til dit eksisterende køretøj. Hvis campingvognen føles behagelig uden slinger i valsen, så vil dit valg af campingvogn måske være tæt på dets naturlige konklusion.

4. Undersøg campingvognen grundigt

Selv hvis en bestemt campingvogn føles rigtig god at køre med, så bør du stadig ikke give håndslag på handlen. Vi anbefaler nemlig også, at du giver campingvognen en lidt mere dybdegående kontrol. Der er jo trods alt en hel del potentielle fejl, der ikke kan opdages ved en standard prøvekørsel. Du skal med andre ord aldrig købe end ny og (især) brugt campingvogn som beset, men altid undersøge campingvognens nuværende tilstand helt til bunds. Her vil det igen være en rigtig god idé at tage en kyndig person med  for at undersøge campingvognen, så du ikke ender med en ubehagelig overraskelse midt på landevejen.

5. Hold øje med vægten

Sidst men ikke mindst, så bør du for så vidt muligt forsøge også at basere dit valg af campingvogn på dens fysiske vægt. Der er jo ikke meget ved at købe en flot ny campingvogn, hvis din bil slet ikke kan magte dens vægt.