Campist tøj: Sådan klæder du dig bedst som campist

Campist tøj: Sådan klæder du dig bedst som campist

2. november 2020 Slået fra Af Camping Eksperten

At tage på campingtur har som ferieform altid været en ubetinget favorit i Danmark, og dette har bestemt ikke ændret sig i 2020. Coronavirus har nemlig sat en effektiv dæmper på danskernes udrejsemuligheder, hvilket har forvandlet mange folk til nye campister. Dog kræver camping en hel del forberedelse, hvilket godt kan afskrække en hel del mennesker, og dette gælder ikke mindst hvilket campist tøj man skal vælge. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt hvilken slags beklædning man vælger at medbringe på  campingturen. Dog vil du kunne få meget ud af at læse videre her. For her får du nemlig 3 tips til at klæde dig bedst på som campist.

1. Tag højde for årstiden

Årstiden er uden tvivl det allerførste du skal overveje inden du vælger campist tøj. Der er jo ingen grund til at pakke en kuffert med vintertøj, hvis der er tale om en campingferie midt i industriferien. Derfor giver det god mening at inddele dit campist tøj i to sæsoner – nemlig efterår/vinter og forår/sommer.

2. Efterår/vinter – tænk i lag

Når det kommer til campist tøj til vinteren, så handler det først og fremmest om at holde sig varm og tør i det mildest talt kolde og klamme danske vinterklima. Sørg derfor for at overveje tøj der er baseret på:

  • Et indre lag: dette første lag vil komme i umiddelbar kontakt med din hud, og skal derfor være i enten uld eller et syntetisk materiale, der vil være i stand til at holde din hud tør. Her tænkes der f.eks. på langt undertøj eller tights.
  • Et mellemste lag: dette lag er beregnet til at holde din krop varm, og bør igen være fremstillet i uld eller et syntetisk materiale. Her tænkes der f.eks. på materialer, såsom fleece, varme bukser eller en god hættetrøje.
  • Et ydre lag: Dette yderste lag er beregnet til at beskytte dig mod både vind, regn, sne og slud. Her tænkes der selvfølgelig på en god vinterfrakke, hue, handsker, halstørklæde og ikke mindst et par gode kraftige vandrestøvler.

3. Forår/sommer

Hvis du til gengæld planlægger en campingtur i løbet af de varmere måneder, så skal du først og fremmest pakke campist tøj til både dag og nat. For selvom sommeren typisk byder på masser af solskin, så kan du hurtigt komme til at fryse når mærket falder på. Sørg derfor at din oppakning indeholder:

  • Tøj til aftenen: dette betyder rigeligt med langærmede trøjer, såvel som varme sokker.
  • Lange bukser: fravælg shortsene, og undgå at blive udsat for mygge- og solstik.
  • Undertøj og sokker i bomuld.
  • T-shirts: et absolut must når det kommer til campist tøj. Dog anbefales det af samme årsager som med bukserne, at du prioriterer langærmede t-shirts fremfor de kortærmede modeller.
  • Ordentligt fodtøj: her tænkes der på et par gode vandrestøvler, og ikke mindst et par behagelige gummisko til campingpladsen.
  • Hovedbeklædning: husk altid at medbringe en god solhat eller kasket til at skærme mod sol eller regn.
  • Badetøj og solcreme.

Campist tøj anno 2020 er desuden også lig med ansigtsmasker og håndrens, så husk endelig at medbringe rigeligt af begge delle – uanset årstiden.