Skal du investere i en campingvogn eller ej? 5 ting du skal overveje

Skal du investere i en campingvogn eller ej? 5 ting du skal overveje

7. oktober 2020 Slået fra Af Camping Eksperten

Det er vist ikke den store hemmelighed at danskerne elsker deres camping som ferieform. Og den nuværende pandæmi har bestemt ikke gjort denne tendens det mindste mindre – snarere tværtimod. Faktisk er campingferier i dagens Danmark ikke længere blot noget som ens bedsteforældre tager sig til om sommeren. De unge danskere har nemlig også fået øjnene op for de mange fordele ved at vælge en campingferie i stedet for den sædvanlige charterferie. Hvis du i lighed med mange andre danskere går og leger med tanken om at anskaffe dig en campingvogn, så kan denne artikel muligvis hjælpe dig en hel del. For her får du nemlig 5 ting som du skal overveje inden du køber din første campingvogn.

1. Hvad vejer din bil?

Dette spørgsmål er helt centralt, når det kommer til at vælge campingvogn. For din bils vægt vil nemlig fuldstændigt afgøre hvilken slags campingvogn du skal købe. Din bil skal jo nemlig kunne håndtere at trække din nye campingvogn uden at bukke under for presset et eller andet sted undervejs. Du skal derfor sørge for at du kender din bils vægt til punkt og prikke, så du kan være 100% sikker på, at din bil i det hele taget kan fungere sammen med en campingvogn.

2. Hvordan planlægger du at bruge din nye campingvogn?

Det næste du skal overveje er naturligvis hvad du planlægger at bruge campingvognen til. Drømmer du om at rejse ud i Europa som fri fugl eller planlægger du måske i stedet at placere campingvognen fast på en campingplads året rundt? Definer derfor dine faktiske behov, og køb campingvogn derefter.

3. Hvad er dit budget?

Som med så meget andet, så spiller penge naturligvis også en rolle når det kommer til at købe campingvogn. Det er derfor absolut nødvendigt at du sætter dig ned, og lægger et realistisk budget . på denne måde vil du jo kunne undgå at forkøbe dig på en campingvogn, som du i virkeligheden  måske slet ikke har råd til.

4. Hvilken inddeling har du brug for?

Du bør desuden også altid vælge campingvogn efter det forventede antal personer, som du forventer jævnligt vil komme til at bruge campingvognen. Her tænkes der selvfølgelig især på antallet af sovepladser, som din nye campingvogn absolut bør have. Der skulle jo helst være plads til både far, mor og alle børnene i campingvognen, så overvej især dette aspekt rigtigt nøje inden du enedligt beslutter dig.

5. Fortelt eller markise?

Sidst men ikke mindst vil du også have brug for at overveje din nye campingvogns umiddelbare udendørsareal, og her vil du som udgangspunkt have to valgmuligheder at vælge imellem – nemlig enten et fortelt eller en markise. Hvis du blot er på udkig efter lidt læ fra sol og regn, så vil du sagtens kunne klare dig med en markise. Hvis du derimod har brug for lidt ekstra plads at opholde dig i under campongferien, så vil et fortelt nok være en langt bedre løsning. Et godt fortelt fungerer jo nemlig som en slags forstue til campingvognen, hvilket bestemt har sine klokkeklare fordele fremfor en markise.