Hvad koster et telt, og hvilket et skal man købe?

Hvad koster et telt, og hvilket et skal man købe?

10. november 2020 Slået fra Af Camping Eksperten

I denne coronatid er vi danskere logisk nok begyndt at kigge os om efter andre typer ferier end den klassiske charterferie. Her tænkes der specifikt på nogle af de traditionelle ferierformer, der alt for længe har levet en skyggetilværelse – såsom f.eks. den klassiske teltferie. Hvis du skulle gå med tanker om at investere i et telt, så skal du bare læse videre her. For her får du nemlig en hurtig miniguide, der vil gøre det nemmere at vælge telt – og ikke mindst hvad du skal regne med at spendere.

1. Hvilken slags teltdug?

Moderne telte kommer som udgangspunkt i 4 forskellige materialer:

 • Nylon: en teltdug i nylon er uden tvivl det mest holdbare materiale, og vil være perfekt hvis du er på udkig efter et letvægts materiale. Dog koster nylon typisk mere end andre materialer.
 • Polyester: hvis du er på jagt efter et letvægts telt, der samtidigt beskytter dig mod de skadelige UV-stråler, så vil polyester være det helt oplagte valg.
 • Bomuld: dette er det helt ideelle materiale, hvis du planlægger at holde dig inde i teltet i længere perioder – f.eks. hvis det drejer sig om en vinter telttur. Eneste problem er, at bomuld vejer noget mere end f.eks. nylon og polyester.
 • Polycotton: hvis du ønsker dig det bedste fra begge verdener, så er polycotton dit materiale. Materialet vejer mindre end bomuld, men giver dig stadigvæk masser af beskyttelse mod vand og sol.

2. Invester i nogle lækre stænger

Når teltdugen så er klaret, så gælder det nu om at finde de helt rigtige teltpæle. Teltpælene udgør nemlig selve  teltets skelet, så det gælder naturligvis om at vælge de bedst tænkelige materialer. Her vil du typisk have fem materialer at vælge imellem:

 • Glasfiber: disse teltpæle er de absolut billigste, og vil typisk kunne findes i flertallet af de telte, som man f.eks. finder i tusindvis på Roskilde Festival.
 • Stål: teltpæle i stål vejer temmelig meget, men er til gengæld også utroligt robuste. Helt perfekt, hvis du er på udkig efter et robust familietelt.
 • Aluminium: hvis du ønsker dig lette teltpæle, der samtidigt kan holde til lidt af hvert, så vil aluminium være det helt perfekte valg.
 • Karbon: disse teltpæle er klart de dyreste, men giver dig til gengæld alt det du nogensinde vil have brug for, når det kommer til holdbarhed, fleksibilitet og minimal vægt.

3. Overvej dine pladsbehov

Det er dernæst utroligt vigtigt at du overvejer antallet af personer, der skal opholde sig i teltet. Her vil du typisk have valget mellem et 1-2 personers eller 3-4 personers telt (medmindre der selvfølgelig er tale om et fortelt til campingvognen). Dog vil vi altid anbefale, at du vælger et telt i en lidt større størrelse end det du egentligt har brug for. Det er jo nemlig altid rart at have lidt ekstra plads til underlag, soveposer og anden oppakning.

4. Hvad skal jeg regne med at spendere?

Afslutningsvist bør vi (som lovet) naturligvis også nævne, hvad du skal regne med at betale for dit nye telt. Selvom der ikke findes et entydigt svar på dette spørgsmål, så vil du typisk kunne få et telt i tre overordnede prisklasser:

 • Den billige ende: 500 kr.
 • Mellemklassen: 1000-2000 kr.
 • Den dyre ende: 3000-4000 kr.