Outdoor tur? 4 tips til din næste outdoor tur!

Outdoor tur? 4 tips til din næste outdoor tur!

14. november 2020 Slået fra Af Camping Eksperten

Enhver outdoor fan vil uden at blinke kunne fortælle dig, at en outdoor tur kræver en god portion forberedelse inden man overhovedet forlader boligen. Man skal nemlig være forberedt på alt det, som man normalt ikke vil være forberedt på, så det er med at have planlægningen i orden inden afgang. Hvis du i skrivende stund er i gang med at planlægge din egen outdoor tur, så skal du bare læse videre her. For får du nemlig 4 tips, der vil garantere at du ikke vil stå og mangle et eller andet vigtigt midt ude i ødemarken.

1. Rygsækken

Din rygsæk er ganske enkelt centralnervesystemet på din outdoor tur. Der skal jo nemlig være plads til det al din oppakning på vandreturen. Når dette så er sagt, så skal du dog overveje din rygsæks størrelse ganske nøje. Som tommelfingerregel vil en rygsæk på omtrent 55 liter kunne dække langt de fleste af dine behov. Dette er dog ikke skrevet i sten, så det er vigtigt at du tager årstiden, outdoor turens længde samt dine overnatningstype i betragtning. På denne måde vil du nemlig langt nemmere kunne vurdere hvilken rygsæk, der hverken vil være for stor, lille eller for tung til at håndtere strabadserne undervejs.

2. Et par gode vandrestøvler

Dine vandrestøvler er det næste som du skal overveje inden afgang. Du vil nemlig med stor sandsynlighed tilbringe rigtigt mange timer på fødderne i et ujævnt terræn (og i al slags vejr) hver eneste dag, så det anbefales bestemt ikke at du går på kompromis med kvaliteten for blot at spare lidt penge. Der findes nemlig ikke noget der kan ødelægge end outdoor tur end ømme fødder, når man kommer dødtræt hjem til teltet om aftenen.

3. Overnatningsstedet er din lille oase undervejs

Nu hvor vi snakker om telte, så er dette naturligvis også noget der skal overvejes ganske nøje. Hvilket materiale skal dit telt være lavet af? Har du f.eks. brug for et letvægts telt, eller har du mere behov for effektiv beskyttelse mod elementernes rasen? Stil dig selv disse grundlæggende spørgsmål i forvejen, og du vil nu gøre dit valg af telt betydeligt nemmere. Når dette så er sagt, så er der jo ikke meget ved et tomt telt. Du skal jo selvfølgelig også have det rigtige grej at komme i teltet. Her tænkes der naturligvis på:

  • En varm og vandtæt sovepose.
  • Et behageligt liggeunderlag.
  • En god hovedpude: her anbefales vi at du vælger en oppustelig hovedpude, så du kan spare på oppakningen.
  • En batteridrevet lanterne.
  • En god køleboks til dine madvarer og kolde drikkevarer.

4. Beklædning

Sidst men ikke mindst, så skal du jo også sørge for at have det helt rigtige tøj på kroppen til din outdoor tur. Her skal du som udgangspunkt vælge nogle tøj efter årstidens, og blot være sikker på at det er vind- og vandtæt. Prøv desuden for så vidt muligt kun at medbringe ganske få beklædningsgenstande til dine vandreture, og suppler op med rene sokker, undertrøjer og underbukser til den næste dag. på denne måde vil du nemlig ikke ende med at slæbe rundt på for meget oppakning, når der slet ikke er behov for det.