Hvorfor er en sovepose vigtig når man backpacker?

Hvorfor er en sovepose vigtig når man backpacker?

19. januar 2022 Slået fra Af Camping Eksperten

Som backpacker kommer du sjældent udenom at skulle medbringe en sovepose på turen. Her er valget af hvilken type sovepose du skal medbringe vigtigt. Alle de rejser du som backpacker kommer på, vil byde på forskelligt klima og her er valget af sovepose vigtigt.

Hvilken sovepose skal jeg vælge?

Dit valg af sovepose kan blandt andet tages ud fra komfortområde, som er et temperaturinterval man kan vurdere soveposen ud fra. Komforttemperaturen i soveposen betegner den minimumstemperatur som skal være, før at soveposen er behagelig at sove i. I den anden ende har du tilsvarende temperaturen for, hvor varmt der må være for at soveposen stadig er komfortabel.

Valget af sovepose kan endvidere være sæsonbetinget. Dette vil sige at man typisk inddeler soveposer i sæsoner. Vælger du en 1 sæsons sovepose vil du typisk kunne bruge denne i varmere klimaer, dette er eksempelvis Sydøstasien, Afrika og Syd- og Centralamerika. Skal du bruge en sovepose til ovenstående verdensdele, men også vil have en til mere kølige nætter skal du vælge en 2 sæsons sovepose. Til de mildere vinternætter uden frost vil en 3 sæsons sovepose være ideel, hvorimod du til nætterne som når under frysepunktet får brug for en 4 sæsons sovepose.

Hvilken form passer bedst?

Når du har styr på, hvilket klima din sovepose skal imødekomme, mangler du blot at vælge hvilken form den skal have. Af former finder du både firkantede og mummy- soveposer. Mummy- style er de mest kendte former for soveposer. De er mere runde i det og gør at den varme luft i soveposen holder sig tæt på din krop. De firkantede soveposer henvender sig til de personer som vægter bevægelsesfrihed højere. De firkantede soveposer gør, at man har mere rum til benene og de fleste kan åbnes helt op så de også kan fungere som tæppe.