Kan man tjene penge som rejseindholdsskaber?

Kan man tjene penge som rejseindholdsskaber?

28. oktober 2022 Slået fra Af Camping Eksperten

Du har hørt om folk, der tjener penge online, eller som bliver betalt for at rejse verden rundt, men du vil gerne vide: Kan du gøre det samme?

Hvad er en rejseindholdsskaber?

Det lyder nok indlysende, men en rejseindholdsskaber er en person, der skaber en eller anden form for indhold relateret til rejser.

 

Den slags indhold, du kan oprette, er helt op til dig! Nogle almindelige ideer er skrivning, fotografering og videoer. Du kan også lave mere kreative former for indhold, såsom tegninger og illustrationer.

 

Hvis du betragter dig selv som fotograf, og du lever for at tage billeder af de fantastiske steder, du besøger, så kunne det være en bedre vej for dig. Eller hvis du virkelig elsker at skabe og forbruge video, som er super populær lige nu, så bliver det dit spil!

Din egen blog

Uanset hvilken slags indhold du opretter, er din egen blog et sted at udvikle dit brand, fortælle din historie og dele dit indhold.

 

Når får oprettet en hjemmeside til blogs, kræver det ikke nødvendigvis at du skriver meget. Vi opfatter generelt blogs som at have masser af artikler (også kaldet “indlæg”). Men en fotograf kan have en blog, som de kun bruger til at dele deres billeder, med lige nok skrift til at beskrive billederne.

 

Enhver indholdsskaber bør have deres egen blog, selvom det ikke er deres primære eksponeringskilde. Din egen blog er noget, du kan kontrollere, og den er ikke underlagt andre platformes begrænsninger.

 

Nogle andre fordele ved din egen blog er:

  • Besøgende bliver ikke eksponeret for dine konkurrenters indhold på samme tid.
  • Hvis du fører en mailingliste – hvilket du absolut bør – kan du samle abonnenter fra din blog. Prøv kun at gøre det fra en social mediekonto!
  • Det styrker dit brand, fra billeder af dig selv til et domænenavn, der matcher dit brandnavn.

 

Sådan tjener du penge på dit rejseindhold

 

Hvis du skriver din egen blog, er de to mest almindelige måder at tjene penge på, at vise annoncer eller at linke til affilierede produkter. Sponsoreret indhold findes stadig, men mindre populært end det plejede at være, mens brandpartnerskaber er store på sociale medier.

 

Sælger annonceplads

For at vise annoncer kan du lave private aftaler med virksomheder om at annoncere på din blog. Dette er den mest rentable måde at tjene penge på annoncer, men også den sværeste at administrere. Mange mennesker bruger i stedet et annoncenetværk, såsom Google Ads. Annoncenetværket viser annoncer for sine kunder, og du får en del af de penge, de tjener. Hvis du har nok trafik, kan dette være ret lukrativt og kan endda erstatte en fuldtidsindkomst.

 

Affiliate marketing

Affiliate marketing betyder, at du linker til et produkt til salg, og hvis nogen klikker på dit link og derefter køber produktet, tjener du en kommission.

 

Ikke alle links virker dog; du skal ansøge om at blive en affiliate og derefter bruge specielle links, der sporer trafik, der kommer fra din professionelle hjemmeside. Sådan ved sælgeren (eller tilknyttet selskab) at betale dig!

 

Igen vil din indtjening være afhængig af din trafik, men også af de produkter, du promoverer.

 

Sponsoreret blogindhold

Sponsoreret blogindhold er, hvor nogen betaler dig for at publicere indhold på din blog, der gavner dem. Eksempler inkluderer et gæsteindlæg, der bruges til at drive trafik til deres hjemmeside via links eller en anmeldelse for at overbevise folk om at købe deres produkt.

 

Generelt vil du blive betalt for det indhold, de leverer, eller du vil blive betalt mere for at skrive det selv.