Leje af telt: Alt du skal vide

Leje af telt: Alt du skal vide

14. maj 2021 Slået fra Af Camping Eksperten

En teltferie er for rigtigt mange af os en helt særlig oplevelse, der tager os tilbage til vores allertidligste barndomsminder om sommerferier sammen med familien. Dengang hvor teltferien symboliserede et enklere liv med endeløse sommerdage i frihedens tegn under åben himmel – og med masser af snobrød om aftenen foran lejrbålet. Og nu hvor man er blevet forælder, så drømmer mange af os nu om at videregive den samme fantastiske følelse til vores små efterkommere. Den gode nyhed er, at du ikke engang behøver at eje dit eget telt for at give dine børn en campingoplevelse i naturens skød. Det er nemlig i dag gudskelov blevet muligt at leje et campingtelt. Vi anbefaler derfor at du læser denne lille guide, der vil fortælle dig alt det du bør vide i forbindelse med at leje et telt.

1. Vælg den rigtige størrelse telt

Dette siger måske sig selv, men ikke desto mindre bliver dette første punkt alligevel ofte overset af mange førstegangslejere. Her taler vi naturligvis om dit telts størrelse, der jo helst skal kunne rumme jer alle sammen. Det absolut første du skal være sikker på inden du lejer dit første telt, er naturligvis om et bestemt telt rent faktisk har den rette kapacitet. Der er jo trods alt ikke meget ved at leje et telt, hvis der slet ikke er plads til hele familien. Heldigvis vil langt de fleste udlejningstelte tydeligt meddele dig det antal af personer, som teltet er designet til at kunne håndtere – og det er uanset om der er tale om et igloo-telt, kuppeltelt eller vintertelt.

2. Funktion over form

Et telts look er desuden også et vigtigt element for mange folk, når det kommer til at vælge det rette telt. Og selvom placeringen af vinduer, dør samt teltets farver naturligvis spiller en vigtig æstetisk rolle, så anbefaler vi alligevel at du vælger funktionen over formen. Det er jo trods alt vigtigere, at dit telt kan alt det det skal, og ikke blot har de helt rigtige farver. Og netop fordi de flotteste telte typisk er de dyreste at leje, så vil du tit som ekstra bonus kunne finde et kvalitetstelt til en noget billigere pris.

3. Vælg et robust telt

I samme tråd anbefales det også, at du gør lidt indledende fodarbejde for at snuse dig frem til det mest robuste lejetelt. Et hvilket som helst telt udsættes nemlig for rigtigt meget når det bruges, og netop fordi det drejer sig om et lejetelt, så er det jo altid bedst at minimere riskoen for skader på teltet i så stort omfang som overhovedet muligt. At betale ekstra for eventuelle skader er jo netop nogle sure penge at komme af med, hvis det kunne undgås ved at leje et mere holdbart telt.

4. Vælg et telt med opbevaringsplads

Sidst men ikke mindst, så bør du desuden også kigge dig om efter et telt med indbygget opbevaring til f.eks. køkkenartikler eller oppakning. Pladsen er nemlig trang i selv det største telt, og i vil gøre jer selv en stor tjeneste ved at finde et telt, der netop kan tilbyde jer en kompakt opbevaringsløsning til alt jeres grej.