Leje af campingvogn: Disse 5 ting skal du være opmærksom på

Leje af campingvogn: Disse 5 ting skal du være opmærksom på

10. maj 2021 Slået fra Af Camping Eksperten

Vidste du at du slet ikke behøver at eje en campingvogn for at kunne tage på campingferie. Der findes nemlig rigtigt gode muligheder for at leje en campingvogn i dag. Og det bedste ved leje af campingvogn er, at du ofte vil kunne få fingrene i en lækker campingvogn til et ganske overkommeligt beløb. Så hvis leje af campingvogn lyder som noget for dig, så skal du bare læse videre her. For her får du nemlig 5 ting du skal være opmærksom på, når du skal leje din næste campingvogn.

1. Vælg campingvogn efter antal overnattende

Selve campingvognens indretning er det allerførste du skal sørge for at være bevidst om ved leje af campingvogn. De forskellige modeller varierer nemlig rigtigt meget fra hinanden, når det kommer til det fysiske layout. Nogle vogne vil nemlig have en stor stue med blot et enkelt soveområde, hvorimod andre måske vil være bedre egnede til børnefamilier med 2-3 sovepladser. Så du bør altid fokusere din søgning, så den tager højde for det planlagte antal overnattende. Der er jo ikke meget ved en campingvogn med en enkelt soveplads, hvis i nu er en familie på 5 personer.

2. Skal campingvognen have eget toilet og bad?

Mange moderne campingvogne kommer med deres eget kompakte toilet, og til tider også brusebad. Og dette kan faktisk vise sig at være en utroligt praktisk løsning, der dog vil være ensbetydende med lidt ekstra rengøring undervejs. Dog er de fleste danske og udenlandske campingpladser velsignet med ganske glimrende toilet- og badefaciliteter, hvilket måske kunne være en grund til at springe campingvogne med eget toilet over når der lejes. Og især hvis det er første gang i skal holde ferie i campingvogn, så kan det på mange måder være en god idé at i stedet benytte jer af campingpladsens faciliteter. Ved leje af campingvogn anbefales det derfor, at i gør jer nogle realistiske overvejelser i forvejen angående jeres behov. Der er jo trods alt ingen grund til at spendere flere penge på en campingvogn med toilet, hvis i vil være bedre tjent med en mere simpel indretning.

3. Kan dit køretøj håndtere campingvognen

Når det kommer til leje af campingvogn, så skal du som de næste overveje undersøge om dit nuværende køretøj rent faktisk kan håndtere campingvognens ekstra vægt. En campingvogn er nemlig en temmelig stor belastning for ethvert køretøj, og en lille bils motorkraft vil nemlig ikke kunne håndtere en større campingvogns vægt. Så sørg endelig for at din bil og campingvognen matcher hinanden inden du skriver under på en lejeaftale. Men hvis du allerede har fundet drømme campingvognen, så kunne du som alternativ f.eks. også vælge at leje end bil med mere motorkraft til at håndtere den yderligere vægt.

4. Depositum

Uanset om du lejer privat eller via campingpladsen, så vil du typisk skulle forvente at betale et større eller mindre depositum. Sørg derfor for at undersøge lejebetingelserne grundigt, så du er 100% sikker på at kunne få dine penge tilbage.

5. Forsikring

Sidst men ikke mindst skal du ved leje af campingvogn naturligvis også sørge for, at der mindst følger en forsikring med selvrisiko i prisen. Der kan jo ske rigtigt meget undervejs, og du har naturligvis ikke lyst til at skulle hænge på en stor ekstraregning, hvis uheldet nu skulle være ude.