Sjove aktiviteter for børn på ferien

Sjove aktiviteter for børn på ferien

9. september 2022 Slået fra Af Camping Eksperten

At finde på aktiviteter til børnene, især når man er på ferie, kan være en stor udfordring. Der er dog mange forskellige muligheder, og det kan være en god idé at have nogle af disse i baghånden. På denne måde er børnene sikret underholdning, og forældrene kan slappe af og nyde ferien.

Hvor finder man aktiviteter på ferien?

Det er faktisk ikke så svært at finde aktiviteter på ferien, hvis man ved hvor man skal lede. De fleste hoteller og resorts har en række aktiviteter, som man kan vælge imellem, og man kan også finde aktiviteter ved at spørge turistinformationen eller andre lokale.

Der er typisk noget for enhver smag, så uanset om man er til vandsport, sightseeing eller afslapning, kan man finde aktiviteter, der passer til ens behov.

10 sjove aktiviteter for børn på jeres ferie

Der er mange sjove aktiviteter for børn på ferien. Her er nogle af de bedste:

 1. Gå på stranden og saml krabber og snegle.
 2. Byg sandslotte og bade i havet eller poolen.
 3. Spil fodbold, tennis eller andre sportsgrene.
 4. Tag på udflugt til en zoo eller et museum.
 5. Besøg en anden by eller et andet land.
 6. Lav mad og bag kager og konfekt.
 7. Spil computerspil, læs bøger eller se film.
 8. Gå på vandreture i skoven eller på bjerget.
 9. Saml svampe eller bær.
 10. Lav smykker, tegninger eller andre kunstneriske ting.

Hvad skal du have med hjemmefra?

Det kan være en god ide at pakke nogle kreative materialer hjemmefra.

Ofte er der tidspunkter på ferien, hvor det kan være relevant at børnene underholder sig selv. Eksempelvis når man spiser på restaurant, er ved stranden osv. Her er tegnesager, maler bøger, Hama perler, posca tuscher etc. en rigtig god stillesiddende aktivitet. Et godt sted at finde disse krea-sager er hos Undermyroof.dk, som altid tilbyder gode og billige priser.

Forslag til kreative aktiviteter på ferien

 • Lav en udendørs picnic med din familie eller venner. Pak en kurv med mad og drikkevarer, og find et friskt sted at spise på en park eller strand.
 • Gå på en fotoudstilling eller besøg et museum. Hvis det er for varmt udenfor, kan du udforske en bys kulturarv på et af de mange spændende steder.
 • Tag på en road trip. Planlæg en rute, pak bilen, og kør afsted. Stop ved interessante steder, og tag billeder undervejs. Husk at nyde turen, også selvom der måske er et par trafikale udfordringer.
 • Gå på opdagelse i naturen. Gå en tur i skoven, eller tag på en vandretur. Nyd roen og det smukke landskab, og hold øje med dyrene.
 • Lav mad sammen med venner eller familie. Find en opskrift på nettet, eller Wing det, og se hvordan det smager. Det er sjovt at lave mad sammen, og det er endnu sjovere at spise det bagefter.