Skal du bygge en hytte?

Skal du bygge en hytte?

30. november 2022 Slået fra Af Camping Eksperten

Mange mennesker får på et eller andet tidspunkt en ide om, at de skal tilbygge noget til et hus eller finjustere et par ting i hjemmet. Af mange årsager er det dog besværligt, hvis man ikke er uddannet i et erhverv, der inddrager byggemetoder, brug af materiale, sikkerhed og så videre. Der er nemlig et par forbehold man bør undersøge, da det langt fra er lige til at bygge en hytte. I denne artikel finder du et par idéer til, hvilke overvejelser du bør lave.

 

Skelet

Det er vigtigt at tænke på, hvad skelettet skal bestå af. Rigtigt mange gange vil man tænke træ, da det er det mest oplagte til hytter. Det er nok også derfor man forbinder træ med hyggelige hytter i sommerhusområder. Desuden er det et meget medgørligt materiale, som man ikke behøver de store maskiner for at lægge. Der skal bruges nogle maskiner til at save materialet i stykker, men intet særligt til selve bebyggelsen. Derfor er der altså mange, der bruger træ til skelettet, når de selv skal i gang med at bygge.

 

Gulvet

Selve bebyggelsens gulv er langt fra ligegyldigt. Der er mange ting man skal overveje. Blandt andet skal man vide om, man skal have gulvvarme under, som mange moderne bebyggelser har. Det er helt essentielt at have et gulv der passer til varmen. Bliver det for tungt eller massivt er der stor risiko for, at der skal bruges for meget energi på at føre varmen gennem det tykke lag. Træ er ikke oplagt til varme i gulve, men det er et

linoleumsgulv f.eks. Alt sådan noget bør undersøges inden man påbegynder byggeriet.

 

Tag

Hvad skal man gøre med taget? Der er mange forskellige måder, hvorpå man kan isolere sit hus fra regn, slud og andet vejr. Selvfølgelig skal man have sig et tag, men hvilket det skal være er en anden sag. En gang var det smart at have et stråtag. Det er langt fra sagen i dag. Nu skal det bygges i tagsten enten i beton eller tegl – alt efter, hvad man mener er smartest. Det bør man altså også overveje, når man skal bygge selv.

 

Indhegning

Skal området indhegnes eller skal det stå åbent? Har man et lille hus og en stor have, kan det være en fremragende idé at få indhegnet grunden. Især, hvis man har en hund eller et andet husdyr, der går frit rundt. Man vil nødigt have, at hunden løbe væk eller forsvinder ud i naturen for at løbe efter en hjort. Det er også en god måde at markere sit område på og ser hurtigt flot ud. Man kan sætte hegn og i mange forskellige materialer – her bruger de fleste også træ.