Vandretur i Danmark: Alt du skal vide

Vandretur i Danmark: Alt du skal vide

20. februar 2021 Slået fra Af Camping Eksperten

Selvom Danmark har et fladt terræn, så er der faktisk rigtig smukt i vores lille land, og der er mange flotte steder at tage på vandretur i Danmark, så du kan opleve den danske natur helt tæt på. Ved du ikke, hvor du skal starte, eller mangler du inspiration til, hvor du skal tage hen, så kan du læse meget mere om det her.

Naturstyrelsen har 100 udvalgte vandreruter i Danmark

Rundt omkring i hele Danmark er der masser af vandreruter i forskellige længder, så alle kan være med uanset alder, temperament og niveau. Du kender måske allerede nogle vandreruter i dit lokalområde, men hvis du ikke gør, eller hvis du gerne vil udvide horisonten lidt og tage på vandretur et andet sted i Danmark, så har Naturstyrelsen gjort det nemt for dig ved at udvælge 100 vandreruter i Danmark, som er særligt smukke og spændende. Rigtig mange af ruterne starter og slutter ved en offentlig parkeringsplads, så du har mulighed for at parkere bilen et sted og tage ruten rundt, så du ender tilbage ved bilen. Derudover er de fleste af ruterne på listen også nogle vandreruter, der kan tilbagelægges på en enkelt time eller to, så du ikke skal bruge en hel dag på at finde tilbage til bilen. Find vandreruterne her.

Planlæg selv din vandretur i Danmark

Du behøver selvfølgelig ikke at vælge en af de vandreruter, som Naturstyrelsen har udvalgt, for der findes mange flere, så det er bare om at komme ud på en vandretur i Danmark. Da der ligger så mange forskellige ruter rundt omkring, så kan du typisk finde en rute lige i dit nærområde, hvis du ikke vil så langt. Men du kan også selv planlægge en rute, hvis du er mere til eventyr. De seneste år er der blevet lavet masser af vandrekort til vandreture i Danmark, og med sådan et i hånden er du sikker på, at du altid kan finde vej. Kortet viser vandreruter, der er etablerede, men du kan jo nemt bruge kortet til at springe fra én vandrerute til en anden, hvis du gerne vil have din helt egen unikke vandretur i Danmark.

Husk at vise hensyn til naturen og andre

Tager du på vandretur i Danmark, så er det vigtigt, at du husker at udvise hensyn til naturen og andre mennesker, du møder på din vandretur. Spiser du for eksempel mad på vejen, så husk at tage dit skrald med dig og smid det ud i en skraldespand, så det ikke gør skade på naturen. Sørg også for, at du ikke ødelægger steder, hvor dyrene bor og lad være med at genere dyr og planter unødigt.

Vil du overnatte i naturen, findes der masser af shelters, som du kan benytte, når du er på vandretur i Danmark, men husk at vise hensyn til andre, hvis du ikke er alene på overnatningspladsen, og husk også at efterlade shelteret i pæn stand, så det er klar til næste hold, der nyder en vandretur i Danmark.