10 must have køkkenudstyr til camping livet

10 must have køkkenudstyr til camping livet

14. august 2021 Slået fra Af Camping Eksperten

At tilberede et varmt måltid mad efter en lang og dejlig dag udenfor er en uadskillelig del af campingoplevelsen. Det handler derfor om at have det rette camping køkkenudstyr til at kunne lave mad under åben himmel. Men hvad skal man så absolut sørge for at have med i oppakningen? Dette spørgsmål kan du nu få besvaret ved at læse videre, hvor du vil blive præsenteret for de følgende 10 must haves til din næste campingtur.

1. Gasbrænder

Dette første camping køkkenudstyr siger nok sig selv. For hvis man ønsker sig varm mad på campingturen, så kræves der jo også noget til rent faktisk at opvarme måltiderne. Heldigvis er en gasbrænder kompakt og nem at have med sig uden at optage for meget plads. Så sørg endelig for at medbringe din trofaste gasbrænder i oppakningen.

2. Genanvendelig service

Når man camperer, så vil man uanset hvor godt man passer på desværre altid ende med en hel del mere eller mindre unødvendigt affald. Så hvorfor ikke gøre dit for miljøet ved at medbringe genanvendelig service (knive, gafler, skeer og tallerkener osv.) i stedet for de sædvanlige plast gafler og paptallerkener?

3. En støbejernspande

Støbejern er en klokkeklar vinder, når det kommer til camping køkkenudstyr. Dette skyldes først og fremmest støbejernets store robusthed og evne til at holde på varmen under ofte rigtigt kolde betingelser. Medbring derfor en god og dyb støbejernspande, der kan agere på stegepande såvel som gryde. Perfekt til en varm suppe eller en rød bøf.

4. En kompakt vandbeholder

Hvis du f.eks. ønsker at koge kartofler eller pasta, så har du naturligvis brug for noget vand. Sørg derfor for at medbringe en kompakt vandbeholder – og gerne i sammenfoldelig udgave – så du altid har frisk vand lige ved hånden. Fyld flasken på nærmeste campingplads eller benzinstation.

5. En god kedel

Hvis du nu ikke ønsker at kaffen skal smage af grøntsagssuppe, så anbefales detogså at medbringe en kedel til turen. En kedel vil desuden også være handy, hvis der f.eks. skal koges vand hurtigere til pastaen.

6. Udvalgte køkkenredskaber

Når det kommer til camping køkkenudstyr, så bør du desuden også sørge for at medbringe:

  • En hulske: perfekt under åbne forhold uden håndvask.
  • En handy spatel
  • Et rivejern
  • En flaskeåbner
  • En mindre si i metal
  • En dåseåbner
  • En god saks
  • Et par skarpe knive
  • Et godt skærebræt

7. Et par god plastbeholdere

Netop fordi du lever kompakt når du camperer, så vil et par gode plastbeholdere ganske enkelt være uundværlige. Beholderne kan nemlig opbevare alle dine madvarer, såvel som opbevare dine måltider til et hurtigt måltid næste dag.

8. En køleboks i god størrelse

En god køleboks er simpelhen ikke til at leve uden, når du camperer. Køleboksen fungerer jo som dit udendørs køleskab, og vil opbevare alt fra dine letfordærvelige madvarer til dine kold høkerbajere. Så sørg endelig ikke for at glemme den.

9. Opvaskegrej

Når maden så er spist, så skal der jo ligesom derhjemme selvfølgelig vaskes op. Sørg derfor for at pakke en lille opvaskebalje, opvaskebørste, opvaskemiddel og et par viskestykker med i oppakningen.

10. Rigeligt med affaldsposer

Og nå ja, så skal dine rester efter madlavningen naturligvis også bortskaffes. Glem derfor ikke at medbringe rigeligt med affaldsposer.