Rengøring af campingvogn udvendig: Sådan gør du (Guide)

Rengøring af campingvogn udvendig: Sådan gør du (Guide)

8. august 2021 Slået fra Af Camping Eksperten

En grundig og regelmæssig rengøring af campingvogn udvendig er ganske enkelt ikke til at komme udenom. Den udvendige rengøring af campingvognen er nemlig en uadskillelig del af at være campingvognsejer, og vil ikke blot få din campingvogn til at stråle om kap med solen. Rengøringen vil nemlig også beskytte campingvognen, så den kan være i tip-top stand i rigtigt mange år frem.  For at gøre rengøring af campingvogn udvendig så nem og overskuelig som overhovedet muligt, så får du her en handy lille guide til at få jobbet klaret på bedst tænkelige vis.

1. Sæt scenen for rengøringen

Før du i det hele taget tænder for haveslangen (undlad højtryksrens, da dette kan beskadige campingvognen), så skal du naturligvis sørge for at campingvognen eller autocamperen er klar til den udvendige rengøring. Dette gøres ved at parkere campingvognen et sted med masser af åben plads. Og helst i en skrå vinkel. Den skrå vinkel vil nemlig få vandet til at løbe ned af taget langt nemmere, og dermed spare dig en masse ekstra arbejde. Og netop taget er der du bør begynde din rengøring af campingvogn udvendig – for derefter at arbejde dig ned. Giv desuden taget lidt ekstra opmærksomhed. Taget er nemlig det sted, hvor der ophobes allermest snavs, alger, grene, blade og skimmelsvamp. Husk dog aldrig at stå på campingvognens tag, men anvend i stedet en stige eller trappestige. Tænd nu for haveslangen, og så er det ellers bare i gang.

2. Selve rengøringen

Når campingvognen nu er skyllet og renset for snavs, så skal det nu handle om selve rengøringen. Brug nu et til formålet designet rengøringsmiddel til at rengøre campingvognen fra tag til hjul. Gør dette i mindre sektioner, skyl efter med vand og gå videre til det næste område. Fortsæt indtil campingvognen er 100% ren. Dette er nemlig nøglen til den perfekte rengøring af campingvogn udvendig. Når dette så er sagt, så skal du dog altid være forsigtig når du rengør campingvognens vinduer og ovenlysvinduer. Disse dele er nemlig særdeles sarte, og vil typisk kræve et andet og blidere rengøringsmiddel – og altid kun med en klud, og aldrig en skuresvamp.

3. De bedste rengøringstips

Sidst men ikke mindst, så kan du gøre din rengøring af campingvogn udvendig så nem som overhovedet muligt ved at tage de følgende rengøringstips i brug:

  • Undgå solskinsdage: hvis solen skinner, så vil din campingvogn tørre alt for hurtigt og ikke mindst efterlade grimme vandmærker. Hold derfor øje med vejrudsigten, og vælg i stedet en lettere overskyet dag til rengøringen.
  • Brug kun rengøringsmidler, der er beregnet til rengøring af campingvogn udvendig.
  • Rengør din campingvogn med jævne mellemrum, og mindst én gang om året.
  • Anvend en blød børste til rengøringen (og gerne med teleskop håndtag).
  • Invester i en gummiskraber til at skrabe vandet af campingvognen.
  • Brug udelukkende bløde fiber- eller bomuldsklude til rengøringen
  • Pas ekstra på, når du rengør områder med grafik – der desværre har en uheldig tendens til at skrælle af eller decideret blive visket ud af børsten
  • Sørg for at åbne samtlige vinduer og ovenlysvinduer, så du nemmere kan nå ind i alle de vanskelige kroge.