Mover til campingvogn: Alt du skal vide (Pris, vægt mv.)

Mover til campingvogn: Alt du skal vide (Pris, vægt mv.)

17. august 2021 Slået fra Af Camping Eksperten

En mover til campingvogn er en af de absolut bedste investeringer man kan gøre, hvis man ejer en lidt større campingvogn. En mover kan nemlig spare dig for en masse fysiske anstrengelser, og kommer med både manuel såvel som fjerbetjent tilkobling. Men hvad er en mover egentlig, og hvad bruges den til. få svaret på disse spørgsmål og andre ved at læse videre her.

1. Hvad er en mover til campingvogn?

En mover til campingvogn er i grove træk en enhed, der kan spændes på din campingvogn. Moveren vil nu være i stand til at bevæge din campingvogn i en hvilken som helst retning du måtte ønsker – deraf navnet mover. En mover er således et rigtigt handy stykke teknologi, der i snart mange år har reddet mange en ryg fra at blive overanstrengt. Moveren drives typisk af campingvognens batteri, men visse modeller kan dog også også være udstyret med deres eget 12 volt batteri.

2. Fordelen ved at have en mover?

Som det fremgår af det ovenstående, så er den helt store fordel ved at investere i en mover til campingvogn naturligvis den ekstra muskelkraft man får, når campingvognen skal flyttes fra A til B. Med en mover slipper du nemlig helt for at skulle koble campingvognen på bilen, hver eneste gang campingvognen skal flyttes et par meter. Så selvom en mover måske ikke anses som et essentielt stykke campingudstyr, så er der som du nok kan se alligevel rigtigt gode grunde til at spendere nogle penge på en god mover til din næste campingtur. En mover gør nemlig ganske enkelt livet meget nemmere, så hvorfor ikke forkæle dig selv og din ømme ryg en smule?

3. Hvad vejer en mover til campingvogn?

Et af de spørgsmål som mange folk brænder inde med er naturligvis, hvor meget en mover  så vejer. Det handler jo trods alt om at gøre alting så let og kompakt i ens campingoppakning, som overhovedet muligt – og al for meget ekstra vægt på grund af moveren vil måske virke afskrækkende. Det er dog ikke sådan lige til at komme med en præcis vægt på en mover til campingvogn, da dette helt afhænger af den pågældende model. Dog kan man som grov tommelfingerregel regne med en vægt på omtrent 30-40 ekstra kilo med en mover med sig i oppakningen.

4. Mover til campingvogn pris?

Fuldstændigt på samme måde som med vægten, så vil det i høj grad afhænge af hvilken type mover der er tale om. Nogle modeller er nemlig markant dyrere end andre. Priserne på movere kan således svinge fra de helt billige til ca. 700-1000 kroner til de dyre modeller, der typisk vil koste omtrent 7000-8000 kroner. Uanset hvad, så anbefales det aldrig at investere i de helt billigste modeller – da disse sjældent vil kunne håndtere jobbet med at flytte din campingvogn på tilfredsstillende vis. Vælg derfor i stedet en lidt dyrere model. På denne måde vil du nemlig få dig en mover, der vil kunne fungere langt bedre og ikke mindst holde betydeligt flere år.