Hvad koster det at have en autocamper?

Hvad koster det at have en autocamper?

4. september 2021 Slået fra Af Camping Eksperten

En autocamper giver en fantastisk frihed, fordi du har bil og hjem i ét køretøj, og du kan derfor bare tage af sted ud i det blå og få en masse oplevelser med hjem så let som ingenting. Går du og drømmer om en autocamper, men er du i tvivl om, hvad det koster at have en autocamper, så kan du finde svaret her.

Du skal betale vægtafgift på din autocamper

Måske havde du tænkt, at når du afskaffer dig en autocamper, så koster den kun dét beløb, som står på prisskiltet fra begyndelsen. Men ligesom med en personbil skal du også på en autocamper betale vægtafgift eller grøn ejerafgift, og det skal du altså have med i dine overvejelser, når du prøver at regne sammen, hvad det koster at have en autocamper. Du skal enten betale vægtafgift eller grøn ejerafgift, og det bestemmes efter, om din autocamper er registreret første gang før 1. juli 1997 eller efter. Afgifterne stiger ind imellem, og afgiften beregnes også ud fra, hvor langt din autocamper kan køre pr. liter. Typisk har en autocamper en meget stor motor, hvilket ofte resulterer i, at den ikke er særlig brændstofeffektiv, så du kan godt regne med, at den kommer til at koste over de 330 kr. pr. halvår, der i 2021 er den billigste grønne ejerafgift. Du kan se de nuværende satser og satserne for næste år på Skatteministeriets hjemmeside her.

Forsikring tæller også med i autocamperbudgettet

Endnu en udgift, du skal have i tankerne, når du anskaffer dig en autocamper, er forsikring, og det tæller også en del, i forhold til hvad det koster at have en autocamper. Forsikringsprisen afhænger af mange ting – for eksempel selve køretøjet, din alder og bopæl og lignende. Det er altså svært at sige noget om på forhånd, hvor meget en autocamperforsikring kommer til at koste. Du kan dog godt regne med, at det vil koste omtrent 500-1000 kr. om måneden, så altså et sted mellem 6.000 og 12.000 kr. om året i, og det er jo en væsentlig udgift.

Der er mange andre udgifter at tage i betragtning også

Vægtafgift og forsikring er to af de største løbende poster, der tæller med i, hvad det koster at have en autocamper. Men der er flere ting at tage i betragtning, så du kan danne dig det fulde overblik over, hvad en autocamper egentlig koster. Skal du for eksempel have skiftet interiøret ud, så koster det jo en del, og generel vedligeholdelse af interiøret kan også være en udgift. Derudover er der jo udgifter til brændstof, som selvfølgelig svinger afhængigt af, hvor langt du kører, og hvor brændstofeffektiv din autocamper er. Generel vedligeholdelse af autocamperen skal også tages i betragtning, da der jo er masser af vedligeholdelse på alle former for køretøjer, hvilket du helt sikkert også kender fra en almindelig personbil. Du kan eventuelt indsamle tilbud fra forsikring og værksteder, inden du køber en autocamper, så du ved, hvad du kan forvente.