4 ting du skal huske, før du køber en campingvogn

4 ting du skal huske, før du køber en campingvogn

24. september 2020 Slået fra Af Camping Eksperten

Rigtig mange folk der skal købe campingvogn for allerførste gang vil uden tvivl stå med en lang række ubesvarede spørgsmål. Og desværre oplever alt for mange af disse mennesker at blive fanget med skægget i skuffen, hvilket uheldigvis ofte resulterer i at den nyindkøbte campingvogn skal udskiftes i løbet af blot et par år. For at du ikke også skal ende i denne suppedas, så vil vi i denne artikel forsøge at styre dig i den rigtige retning mht. din næste campingvogn. Så læs endelig med her, hvor du nu vil blive præsenteret for 4  ting, som du absolut skal huske inden du skriver under på en købeaftale på en campingvogn.

1. Vælg den rette størrelse

Campingvogne kommer i dag i en lang række forskellige modeller og ikke mindst størrelser. Og netop størrelsen på din nye campingvogn er i denne sammenhæng rigtig vigtig. Der er nemlig ikke meget ved at vælge en campingvogn i den forkerte størrelse, hvis den slet ikke kan matche dine realistiske behov. Sørg derfor altid for at vælge campingvogn efter behov, og ikke mindst det forventede antal mennesker den skal kunne håndtere. F.eks. vil det være en god løsning at købe en campingvogn med opdelte rum, hvis man skal rejse med børn – og især teenagebørn, der jo typisk værdsætter deres privatliv temmelig højt.

2. Hvad skal campingvognen bruges til

Det næste du skal overveje er, hvad du rent faktisk ønsker at bruge campingvognen til. Er der tale om en campingvogn, der befinder sig på ét fast sted på en campingplads? Eller er der tale om en campingvogn, der skal tilkobles anhængertrækket, så man kan tage fra campingplads til campingplads. Er der med andre ord tale om en campingvogn til rejse eller en campingvogn til fast placering. Stil dig selv disse spørgsmål, og du vil allerede nu være halvvejs i mål.

3. Matcher campingvognen din bil?

Du bør desuden også tage et grundigt kig på dit nuværende køretøj, og dernæst basere dit valg af campingvogn alt efter hvor meget vægt bilen kan håndtere. Der er jo netop ingen grund til at købe et kæmpestort hangarskib, hvis din bil slet ikke kan trække campingvognen. Hvis du er i tvivl om din bil nu kan klare skærene, så vil det altid være en god idé at spørge campingvogns forhandleren lidt til råds. Denne person vil jo netop kende alt til, hvilke campingvogne der nu vil matche din bil.

4. Behøver jeg købe en helt ny campingvogn

Hvis du er en smule bekymret for økonomien, så kan det i mange tilfælde faktisk være en rigtig god løsning at tage et kig på en god brugt campingvogn. Når dette så er sagt, så anbefaler vi dog typisk at du køber brugt via en autoriseret forhandler. På denne måde vil du nemlig typisk også kunne få campinvognen med en garanti oven i prisen. Hvis du til gengæld foretrækker at købe en brugt campingvogn via en anden privatperson, så anbefales det til gengæld at du tager en kyndig person med dig. På denne måde vil chancen for at overse en potentielt beskadiget campingvogn nemlig reduceres betragteligt.