5 gode fiskesteder på Sjælland

5 gode fiskesteder på Sjælland

17. marts 2021 Slået fra Af Camping Eksperten

Hovedstadsøen Sjælland er naturligvis langt mere end blot København, og vikingeskibet i Roskilde. Sjælland er på mange måder også lidt af et mekka for lystfiskere, og kan nemlig tilbyde lystfiskere et væld af glimrende fiskesteder til alle erfaringsniveauer. Prøv f.eks. bare at se vores 5 absolut yndlings fiskesteder på Sjælland.

1. Hornbæk Plantage

Hornbæk Plantage er med dens placering på nordsjællands kyststrækning lige midt i whiskeybæltet vores første bud på et rigtigt godt fiskested. Dette vil muligvis ikke komme som den helt store overraskelse for mange af de mere erfarne lystfiskere derude. Hornbæk Plantage nyder nemlig lidt af en legendarisk status indenfor fiskekredse herhjemme, og mange en aldrende lystfisker vil kunne fortælle dig om fangster på adskillige kilo i disse vande. Især revet for enden af Hornbæk Plantage er kendt for at give pote – og især hvis man er aktiv, og ikke blot bliver stående det samme sted.

2. Hald Strand

Hald Strand befinder sig ligeledes på sjællands nordkyst, og er endnu et glimrende bud på et godt fiskested på øen. Denne kyststrækning giver ganske enkelt lystfiskeren de ideelle betingelser til at lande en god fangst – uanset hvor du vælger at smide din line ud. Når dette så er sagt, så vil der dog være størst chance for at fange fisk ved Hald Strand ved højvande . Så hvis det er muligt, så anbefaler vi at du timer din næste fisketur til den størst mulige dybde. På denne måde vil du nemlig give dig selv de bedste muligheder for ikke at måtte gå tomhændet hjem efter endt fisketur.

3. Vellerup Vig

Vellerup Vig er med dens udløb i Isefjord endnu et fremragende fiskested på Sjælland. Dog er dette fredede område egner sig dog absolut bedst til fiskeri om vinteren, hvor antallet af fisk vil være langt større end i de varmere måneder. Når dette så er sagt, så er det dog stadigvæk muligt at fange fisk på andre tidspunkter af året – og især det tidlige efterår eller forår.

4. Kronborg Pynten

Hvis du elsker at fiske i dybt vand med meget strøm, så skal du ikke snyde dig selv for oplevelsen af lidt natfiskeri ved Kronborg Pynt. Og her vil vi anbefale, at du kaster krogen ud på spidsen af pynten. Dette punkt er nemlig et yndet tilholdssted for et utal af store Østersø havørreder, laks eller torsk. Et perfekt sted til flue- og spinfiskeri.

5. Røsnæs

Sidst men ikke mindst, så vil det slet og ret være uretfærdigt ikke at nævne Røsnæs på denne liste over de bedste fiskesteder på Sjælland. Røsnæs er nemlig intet mindre end en vaskeægte institution på øen, hvilket ikke mindst skyldes områdets utroligt varierede fiskeforhold året rundt. Af netop denne grund er der derfor her tale om et af de mest velbesøgte fiskesteder på hele Sjælland – og måske endda i hele landet. Det kan derfor klart anbefales, at du planlægger din fisketur til Røsnæs så tidligt på dagen som muligt. På denne måde vil du nemlig være langt mere sikker på at kapre en af de mange eftertragtede gode fiskepunkter.