Er mit fisketegn gyldigt? Her får du svaret

Er mit fisketegn gyldigt? Her får du svaret

12. marts 2021 Slået fra Af Camping Eksperten

At fiske er som bekendt en fantastisk fritidsaktivitet, der relativt nemt kan udføres af alle uanset alder. Når dette så er sagt, så kræver det dog et fisketegn at fiske i Danmark. Det er nemlig ikke tilladt at fiske alle steder i landet, hvis man ønsker at smide krogen i vandet. Hvis du allerede har et fisketegn, så er du jo allerede godt klar over dette. Det eneste der kan sætte en stopper for dit lovlige fiskeri er således kun hvis dit fisketegn er udløbet. Af denne grund vil det nu være på sin plads at komme lidt nærmere ind på hvordan du kan tjekke om at du nu rent faktisk har en gyldig udgave af slagsen.

1. Så lang tid gælder dit fisketegn

Når det kommer til dit fisketegn, så vil du nu kunne fiske lovligt i en af de tre nedenstående tidsperioder:

  • 1 dag – en populær løsning for turister eller nybegyndere.
  • 1 uge – perfekt til ferieturen på campingpladsen.
  • 1 år – denne sidste løsning vælges typisk af personer, der planlægger at fiske adskillige gange i løbet af et år. 1-års fisketegnet er desuden også langt den mest økonomiske løsning ud af de tre.

Hvis du således ønsker at kontrollere hvilket fisketegn du har investeret i, så kræver det nu blot et hurtigt kig på dit fisketegn. Her vil fisketegnets afslutningsdato nemlig stå tydeligt anført. Dit fisketegn vil således være gyldigt fra og med betalingsdatoen indtil afslutningsdatoen på fisketegnet.

2. Mit fisketegn er udløbet – hvad gør jeg?

Før i tiden ville man som indehaver af et fisketegn få tilsendt et girokort i posten, der hernæst skulle betales på det lokale posthus. Denne ordning er nu med den landsdækkende digitalisering blevet endegyldigt pensioneret. Det hele foregår nu naturligvis via internettet. Så hvis du har opdaget at dit fisketegn enten nærmer sig udløbsdatoen eller måske har overskredet den, så kan du f.eks. blot klikke dig videre til fisketegn.dk for at få fornyelsesprocessen skudt i gang. Husk at have dit NemID og fiskerinummer ved hånden når du besøger hjemmesiden, idet du skal bruge disse oplysninger for i det hele taget at kunne forny fisketegnet. Hav desuden også dit personlige brugernavn og adgangskode i baghovedet for i det hele taget at kunne logge ind på din konto. Hvis hjemmesiden af ukendte årsager skulle være nede, så er du dog ikke tvunget til at vente med at forny fisketegnet af denne grund. Du kan nemlig også forny fisketegnet via netbank – der blot er en smule mere omstændigt end via fisketegn.dk. husk at lægge 15 kroner til det samlede beløb, hvis du ønsker dig dit fisketegn som handy plastikkort. For at se de kontooplysninger du skal indbetale pengene til dit fisketegn på, så se disse og andre relevante oplysninger på Fiskeristyrelsen.dk. Uanset om du vælger fisketegn.dk eller netbanken, så skal du typisk regne med at skulle vente ca. en lille uges tid før fiskekortet lander i postkassen.

Så hvis du har et fisketegn der er ved at udløbe, så er det bare med at få bestilt et nyt. Og den gode nyhed er at hele fornyelsesprocessen ikke vil tage mere end højst 5 minutter, så du kan være 100% klar til den kommende sommersæson.