Gode fiskesteder i Østjylland: 4 gode steder

Gode fiskesteder i Østjylland: 4 gode steder

8. marts 2021 Slået fra Af Camping Eksperten

Østjylland hører med dets istids landskab til et af landets mest unikke og smukke naturområder, men dette er ikke det hele. Istiden har nemlig været hovedansvarlig for at skabe en lang række naturlige søer og vandområder fordelt udover hele området, der giver de helt perfekte forhold til noget utroligt godt fiskeri. Så hvis dette lyder lokkende, så skal du da bare læse videre her, hvor vi giver dig vores 4 bud på de bedste fiskesteder i Østjylland.

1. Sletterhage

Lige på spidsen af Helgenæs i hjertet af Djursland finder du Sletterhage og ikke mindst det hyggelige Sletterhage Fyr. Direkte ved fyret vil du hele året rundt kunne finde et kuld lystfiskere (ofte tyske) med snøren i disse dybe vande med dertilhørende stærk strøm. Dog skal du ikke regne med at fange spandevis af fisk, men i stedet færre men langt større havørreder og multer – dog med en chance for hornfisk eller store fladfisk som ekstra bonus.

2. Sangstrup Klint

Du kan desuden også finde et andet fremragende fiskested lige ud for Karlby og Sangstrup i Norddjursland. Her tænkes der naturligvis på de i fiskesammenhæng landskendte fiskesteder ved Sangstrup Klint. Ved at vælge Sangstrup Klint som dit næste fiskested, så er du med de 17 meter høje klinter nu garanteret en helt og aldeles unik oplevelse, der er hele turen værd i sig selv – selv hvis du skulle være uheldig ikke at få noget som helst på krogen. Dette vil dog højst sandsynligt ikke være tilfældet, idet der er rigtigt gode chancer for at få enten havørreder eller multer med dig hjem. Og det bedste ved det hele er, at området rummer rigeligt med havørreder hele året rundt – hvilket faktisk er nærmest uhørt, når man taler om de åbne kyststrækninger omkring Djursland.

3. Horsens Mossø

Nu skal du dog ikke tro at der udelukkende findes gode fiskesteder på Djursland. Østjylland kan nemlig tilbyde dig masser af andre gode søer, åer og kysstrækninger at fiske i. Tag f.eks. Mossø ved Horsens, der er del af Gudenåen og landets 4. største sø. I denne naturskønne sø vil du oven i købet kunne finde op til 19 forskellige fiskearter – et antal der faktisk ikke kan matches af nogen som helst anden sø i Danmark. Så uanset om du ønsker at fiske fra bredden eller måske båden, så vil der være rig mulighed for en god fangst ved Mossø. Når dette så er sagt, så er det af fredningshensyn dog kun tilladt at fiske på udvalgte steder på søen. Tag et kig på Silkeborg Fiskeforenings hjemmeside, så du altid er sikker på kun at fiske der hvor du rent faktisk har lov.

4. Rørbæk Sø

Det bliver næsten ikke mere ærkejysk end Nørre Snede, der er solidt placeret i midten af den østjyske muld. Her vil du også kunne finde den smukke Rørbæk Sø, der er lidt af en skjult perle på denne lille liste. I denne smukke sø vil du nemlig kunne finde rigeligt med aborrer, gedder, hork og skaller. Og allersidst, hvis du er på udkig efter god put and take, så kan du såmænd også finde dette på vestsiden af Rørbæk Sø hos Vester Mølle Fiskesø.