6 Gode fiskesteder rundt omkring i Danmark

6 Gode fiskesteder rundt omkring i Danmark

2. marts 2021 Slået fra Af Camping Eksperten

Selvom man på ingen måde kan sige at Danmark er velsignet med helt det samme antal gode fiskesteder

Som f.eks. Sverige, Finland eller Canada, så er der dog stadig masser af fremragende søer, åer og kyststrækninger herhjemme. Og hvis du ikke tror os, så skal du bare læse videre her. For her får du nemlig 6 gode fiskesteder under de hjemlige himmelstrøg.

1. Skjern Å

Hvis du er på udkig efter noget af det bedste laksfiskeri i Danmark, så skal du ikke kigge længere end Skjern Å. For her vil du nemlig ikke blot befinde dig i idylliske omgivelser, men oven i købet også kunne få nogle af landets største laks på krogen – faktisk helt op til 6-7 kilo. Af denne grund så vil vi dog ikke anbefale Skjern Å til helt grønne nybegyndere – medmindre man tager afsted sammen med en mere erfaren lystfisker.

2. Skanderborg søerne

De smukke Skanderborg søer er til gengæld en række gode fiskesteder, der er helt perfekte til både nybegyndere såvel som erfarne lystfiskere. Uanset hvilken sø du vælger vil du nu kunne fange rigeligt med b.la. sandarter, gedder, ørreder og ikke mindst ål i rigtigt gavmild størrelse. Forvent fisk på mindst 1 kilo, men dog rigtigt ofte langt større.

3. Gudenåen

Hvis du ønsker gode fiskesteder herhjemme, så kan du ganske enkelt ikke komme udenom Gudenåen – og nærmere betegnet området omkring Langå, og endnu nærmere betegnet områder mellem de to jernbanebroer. I denne lille strækning vil du nemlig kunne finde et enormt antal laks, der hvert eneste år ankommer for at yngle. Og det bedste ved det hele er, at disse laks har en tendens til at blive hvor de er i længere perioder. Så hvis du ønsker dig laks i køleboksen, så er Gudenåen ved Langå et absolut must.

4. Det fynske øhav

Hvert eneste år valfarter lystfiskere fra ind- og udland til det fynske øhav, og med rigtigt god grund. Der findes nemlig ikke et eneste dårligt tidspunkt at besøge disse vande i løbet af året. Så uanset om du mest er til fluefiskeri eller traditionelt fiskeri, så vil du have rigtigt gode chancer for at få en ordentligt kleppert på krogen her – faktisk helt op til 80 centimeter.

5. Damhussøen

Der skal selvfølgelig også være noget til alle byboerne på denne liste. København byder nemlig også på en hel del gode fiskesteder , hvor man som københavner har lov til at boltre sig. F.eks. kan du fange masser af aborrer og gedder i den historiske Damhussø fra Februar til Maj. Dog skal du være opmærksom på, at der her ikke må fiskes med levende madding i Damhussøen.

6. Det gule rev

Sidst men ikke mindst, så kunne du også prøve kræfter med Det gule rev, hvis du er interesseret i en lidt anderledes fiskeoplevelse med masser af vesterhavs torsk på krogen. For her skal du nemlig drage til havs på en charterbåd i enten Hanstholm eller Hirtshals, og herefter sejle omtrent 40-50 kilometer ud i det stormombruste Vesterhav. Dog kræver dette fiskested langt mere robust udstyr til de langt større fisk. Så hvis du er villig til at spendere lidt ekstra på kraftigere fiskestænger, lod, liner og kroge, så bør du bestemt ikke snyde dig selv for denne oplevelse.