Vandretur Sjælland: Din guide til vandreture på Sjælland

Vandretur Sjælland: Din guide til vandreture på Sjælland

28. februar 2021 Slået fra Af Camping Eksperten

Hvad enten du er blevet så coronatræt, at du mangler en ny måde at tage på ferie på, at du normalt tager på vandreferie, eller du bare gerne vil have idéer til en kort vandretur Sjælland, så er der hjælp at hente. Vi har nemlig her samlet 5 bud på, hvor du kan få en skøn vandretur Sjælland og opleve både natur og historie på en og samme tid.

1. Fjordstien om Roskilde og Isefjorden kan give en lang vandretur Sjælland

Vil du have lidt at vælge imellem, når du planlægger din vandretur Sjælland, så kan Fjordstien give dig mange etaper at vælge imellem. Vandreruten er nemlig 275 km lang, og der er masser af muligheder for overnatning i naturen, når du tager afsted på denne vandretur. Ruten strækker sig fra Roskilde Fjord til Isefjord, og du kan altså opleve en stor del af Sjælland, hvis du bevæger dig ud på denne rute. Du kan også opleve masser af skøn natur, når du vandrer på Fjordstien.

Find vej til Fjordstien her

2. Tag en kort vandretur Sjælland om Skarresø

Skal din vandretur Sjælland ikke vare flere dage, så kan du også nøjes med at gå Skarresø rundt. Turen er 11 km lang, så den kan sagtens tilbagelægges på en enkelt dag, men du går ikke på kompromis med lækre oplevelser, når du bevæger dig rundt om en af Sjællands største søer. Du får masser af bakket terræn, og du kommer også igennem hele 5 skove på din tur.

Læs mere om Skarresø rundt her

3. Bliv sjællandsk pilgrimsvandrer

Du behøver ikke at tage hele vejen sydpå for at gå Caminoen, hvis du vil på en pilgrimsrute. Du kan nemlig også gå en pilgrimsrute som vandretur Sjælland, hvis du følger den Danske Pilgrimsrute. Vandreruten er delt op i tre etaper med overnatningsmuligheder for enden af hver etape, så du er sikker på at kunne få en god nats søvn, når du går pilgrimsruten.

Planlæg din pilgrimsrute her

4. Tramp Trampestien tynd ved Stevns Klint

Stevns Klint er et virkelig naturskønt område, hvor du både kan opleve det salte hav og den hvide klint, der begge er fyldt med fortidshistorie. Er du rigtig heldig, kan du finde fossiler i de nedfaldne blokke, der ligger langs med klinten. Stevns Klint er en del af UNESCOs verdensarv, fordi klinten er et af de bedste steder at studere sporene fra den asteroide, der udryddede dinosaurerne for mange millioner år siden.

Planlæg din tur på Trampestien ved Stevns Klint her

5. Prøv Amarminoen af

Teknisk set er Amager ikke en del af Sjælland, men de to øer er dog alligevel forbundet med hele ni broer, og du behøver ikke engang betale for at komme over dem. Derfor kan du også hurtigt komme ud og gå på den nyåbnede vandrerute Amarminoen, der er 27 kilometer lang og guider dig igennem det meste af, hvad Amager har at byde på, når det kommer til naturoplevelser.

Find vandreruten Amarmionen her