Vandretur Jylland: 5 tips til årets vandretur i Jylland

Vandretur Jylland: 5 tips til årets vandretur i Jylland

25. februar 2021 Slået fra Af Camping Eksperten

Der er så utroligt mange smukke steder at tage på vandretur i Jylland, så det er svært at koge det ned til en liste. Er du alligevel lidt på bar bund i forhold til, hvor du skal tage på vandretur Jylland i år, så får du her 5 gode idéer til steder, der virkelig er værd at se, og som giver dig en god vandretur.

1. Tag på opdagelse i Nationalpark Thy

Danmarks første nationalpark var Nationalpark Thy, og det er samtidig også Danmarks største vildmark, hvor du kan opleve en masse spændende natur og møde for eksempel oddere, havørne, spættede sæler samt mange flere sjove og spændende dyr, der kan gøre din vandretur Jylland til noget helt særligt. Faktisk har Nationalpark Thy det, de kalder High5 Nature, som består af 5 kategorier med 5 forskellige arter, som du kan opleve i nationalparken, så du har noget at holde øje med på din tur.

Find vandreruter i Nationalpark Thy her

2. Oplev terrænet i Nationalpark Mols Bjerge

Vil du have en vandretur Jylland i høj kvalitet og med masser af natur- og kulturhistoriske seværdigheder undervejs, så kan du gå gennem det bakkede terræn i Nationalpark Mols Bjerge på Mols Bjerge-stien. Stien er 60 km lang og byder på masser af spændende oplevelser undervejs. For eksempel kan du møde græssende køer – og er du opmærksom og heldig, kan du også møde vilde heste, når du bevæger dig gennem istidslandskabet.

Planlæg turen til Mols Bjerge her

3. Følg Hærvejen på vandretur Jylland

Hærvejen er et af de mest kendte vandresteder i Danmark, og den er faktisk over 500 km lang, hvis du følger vandreruten hele vejen. Det er bestemt ikke alle, der tager hele turen på en vandreferie, men du kan også sagtens følge Hærvejen i etaper, når du tager på vandretur Jylland. Der er masser af steder at spise og overnatte undervejs, og du kan helt selv planlægge din tur.

Læs mere om Hærvejens lange vandrerute her

4. Tag på vandretur Jylland langs Gendarmstien

Vil du opleve Sønderjylland på din vandretur Jylland, så er Gendarmstien et virkelig smukt sted at vandre. Stien ligger ud mod kysten og strækker sig fra Padborg til Als, og undervejs kan du både opleve spændende planter og dyr, samt et landskab der kan tage pusten fra dig. Samtidig bevæger du dig i et område af Danmark, der emmer af historie, fordi det ligger så tæt på grænsen mod Tyskland.

Find din rute på Gendarmstien her

5. Gå fra kyst til kyst på tværs af Jylland

Vil du have en vandretur Jylland, der er lidt udover det sædvanlige, kan du også gå ruten på Kyst til Kyst Stien, hvor du kan gå fra Blåvandshuk på vestkysten til Vejle Fjord på østkysten. Vandreruten er 130 km lang, så det er nok vandring til nogle dage, og der er en fin hjemmeside, der viser, hvor du kan overnatte undervejs.

Planlæg din tur fra kyst til kyst i Jylland her