Pakkeliste til vandretur i Danmark

Pakkeliste til vandretur i Danmark

23. februar 2021 Slået fra Af Camping Eksperten

En vandretur bliver sjældent god, hvis du ikke pakker de rigtige ting, men til gengæld kan du sætte dig selv op til succes ved at have den rigtige oppakning med fra starten. Hvad du skal pakke afhænger helt af, hvilken type tur du skal på, men her får du alligevel nogle gode råd til, hvad der er smart at have med.

En god påklædning er yderst vigtig

Noget af det mest afgørende for, om du får en god vandretur, er, om du har det rigtige tøj med til turen. Det smarteste er, hvis du pakker dig ind i lag, så du altid kan justere din kropstemperatur efter behov, hvis det enten bliver lunere eller køligere. Du kan heller ikke undvære en regnjakke, hvis du er på vandretur i Danmark, fordi vejret er så omskifteligt. Er du i tvivl om, hvilke materialer der er gode, når du er på vandretur, så er uld helt sikkert en god vej at gå, fordi det stadig kan holde dig varm, når det er vådt, og det er også lugthæmmende.

Sørg for at have en god jakke på yderst samt et par gode bukser, og hold dig godt isoleret med nogle gode mellemlag af for eksempel fleecetrøjer eller eventuelt lange underbukser, hvis det er køligt i vejret. Hav altid to par ekstra sokker og et par ekstra underbukser med.

Husk at have grej og ingredienser med til at lave mad

Når du er på vandretur, er det også vigtigt, at du får godt med mad undervejs, så du kan holde energiniveauet oppe. Men mad er noget, der virkelig vejer, så du skal overveje inden turen, hvad der er vigtigst at have med. Husk først og fremmest grej til at lave maden på, for eksempel et Trangia sæt, og noget du kan spise din mad af.

I rigtig mange friluftsbutikker kan du finde frysetørret mad i poser, der ikke vejer nær så meget som andre madvarer og ingredienser, fordi der ikke er vand i. Derfor er det nemt at have med på din vandretur, og du bliver ikke ligeså hæmmet af vægten undervejs. Du kan også pakke let brød som knækbrød eller tortillas, der ikke vejer meget. Derudover kan en dåse tun eller makrel også være godt at have med, men det vejer selvfølgelig en del. Sørg også for at have vandbeholdere med, så du kan fylde op undervejs på din tur.

Pak fornødenheder og hygiejnesager

Der er stor forskel på, hvor mange hygiejneprodukter der er behov for på en vandretur, men som udgangspunkt er det i hvert fald smart at have både toiletpapir og desinfektion med, så toiletbesøgene er på plads. Husk også personlige toiletsager, så du kan føle dig godt tilpas under turen.

Derudover er det en god idé at have andre fornødenheder med, som for eksempel vabelplastre, almindelige plastre, kort, kompas, powerbank og/eller batterier og lignende. Husk også et førstehjælpskit og allergimedicin, så du er sikker på at kunne behandle dig selv eller andre, hvis uheldet er ude.