Camping Guide til nybegyndere: Hvordan gør man?

Camping Guide til nybegyndere: Hvordan gør man?

21. juli 2021 Slået fra Af Camping Eksperten

Camping vandt stort frem som ferieform tilbage i 1950’erne, og efter at have haft nogle årtier med et ry som en kitschet form for ferie, så er camping igen ved at vinde frem blandt mange danskere som en fed ferieform både i og udenfor landets grænser. Har du ikke prøvet camping før, men vil du gerne opleve hyggen ved en campingferie med familien, så får du her en guide til camping for nybegynderen.

Beslut dig for telt eller campingvogn

En af de første ting, du skal finde ud af, når du skal på campingferie, er, om du vil afsted i campingvogn eller med telt. Begge dele har fordele og ulemper, og det er meget en smagssag, om du har lyst til det ene eller andet. Vil du gerne til en destination langt væk, kan en telttur være at foretrække, fordi det er nemmere at fragte et telt end en campingvogn, men en campingvogn kan være mere behagelig at have med. Der er mange ting, der er nemmere i en campingvogn – for eksempel madlavning, sovepladser, opbevaring og generelt er der jo også bare mere plads i en campingvogn end i et telt. Men et telt har en helt anden hyggelig fornemmelse end en campingvogn, og du er langt tættere på naturen, når du lægger dig til at sove om aftenen. Netop fordi der er så stor forskel på de to, vil det også være beslutningen om telt eller campingvogn, der bestemmer, hvilken type campingferie du får. Og så er der jo selvfølgelig også andre løsninger ind i mellem – campervan, autocamper, camp-let og meget mere.

Planlæg turen med både overnatninger, mad og ture

Når du skal afsted første gang, så er det en rigtig god idé at planlægge turen, så du ved, hvad der skal ske, og hvor du skal hen. Bestem dig først og fremmest for, hvor lang ferien skal være. Vil du for eksempel gerne blive et enkelt sted under hele ferien, så skal du booke plads på campingpladsen, så du er sikker på, at der er plads til dig hele ugen. Men du kan jo også planlægge en rute, så du besøger forskellige steder undervejs og har en enkelt eller to overnatninger hvert sted. Det kan også være en god idé at have mad med hjemmefra, så du ikke er afhængig af at skulle handle for meget de første par dage, og især hvis du skal afsted med telt, er det rart at planlægge maden hjemmefra, så du kan have noget med, der ikke vejer for meget. Find også ud af på forhånd, om der er særlige ting, du gerne vil opleve, så du kan planlægge efter at have tid til det.

Det kan virke som en stor mundfuld at skulle afsted på camping som nybegynder, og derfor er det også en god idé at spørge andre erfarne campister til råds inden turen, da de helt sikkert har mange gode råd at dele ud af. Du kan også få inspiration her hos Camping-Eksperten.dk.