Hvad spiser man på campingtur?

Hvad spiser man på campingtur?

17. juli 2021 Slået fra Af Camping Eksperten

En campingtur kan være noget af det hyggeligste, når du er afsted med venner eller familie og nyder tiden i naturen i godt selskab. En stor del af en campingtur kan også være den mad, du spiser, men det kan være svært at finde ud af, hvad der er smart at have med af mad, og hvad det egentlig er lækkert at spise, når du camperer. Derfor får du her en guide til campingmad.

Tag let mad med

Der er forskellige måder at tage på camping på – nogle går lange ture med rygsæk og overnatter i telt, mens andre tager turen med bil og campingvogn, og er du en af dem, der er mest til den sidstnævnte version, er der ikke mange begrænsninger på, hvilken type mad du kan spise på en campingtur. Mange campingvogne har køleskab og som minimum et lille tekøkken, så du kan lave næsten hvad som helst på campingtur.

Men skal du gå lange ture med rygsæk, så er det rarest at have mad med, der ikke vejer meget og heller ikke fylder meget. En nem løsning, som hverken vejer eller fylder er frysetørret mad, der kan købes i de fleste friluftsbutikker. Det er typisk gryderetter, hvor du blot skal tilsætte varmt vand, så du hurtigt og nemt har et varmt måltid lige ved hånden. Alternativt kan det også være rart med brød eller dåsemad, men du skal selvfølgelig prioritere vægten i forhold til måltidet, da dåser vejer en del i rygsækken.

Tilbered mad på Trangia eller bål

Noget af det hyggeligste på en campingtur er selve tilberedningen af maden, og selvom du har et lille køkken i din campingvogn, så kan det også være lækkert at fyre op i et bål eller have et Trangiasæt eller lignende med dig. På den måde kan du nemlig lave mad udendørs under åben himmel, og det har rigtig meget charme. Du kan lave meget forskelligt mad på bål og Trangia – for eksempel kan du lave fladbrød, som du kan lave lækkert fyld til af grøntsager, kød eller andet. Der er selvfølgelig også klassisk bålmad som for eksempel snobrød, som du kan fylde med ristede pølser eller sågar syltetøj, Nutella eller lige det, du har lyst til. Har du været på fisketur, kan du også bruge enten bål eller Trangia til at tilberede dagens fangst, og det smager altså bare lidt bedre, når du har fanget maden selv.

Al mad kan være campingmad

Selvom du kan finde mange gode råd til mad på campingturen, så er det faktisk kun din egen fantasi, der sætter grænser. Al mad kan nemlig være campingmad, og mange familier har forskellige minder om, hvad de har spist på campingture førhen, som er ”rigtig” campingmad. Skal du afsted på campingtur med din egen familie, kan I altså lave jeres egne traditioner og måske også eksperimentere lidt med, hvad der er praktisk at have med, og hvad der er hyggeligst at spise på campingtur med familien.