Camping med børn: 5 tips og idéer til den bedste tur

Camping med børn: 5 tips og idéer til den bedste tur

23. juni 2021 Slået fra Af Camping Eksperten

Står din sommerferie på camping med børn i år, så kan det være, at du har nogle bekymringer om, hvordan hele familien får den bedst mulige tur. Men der er nogle ganske simple råd til, hvordan camping med børn bliver en fornøjelse for alle familiens medlemmer, og du kan læse 5 af dem lige her.

1. Inddrag børnene i planlægningen

En af nøglerne til succes, når det kommer til camping med børn, er at inddrage børnene i planlægningen. For selvom det selvfølgelig er de voksne, der bestemmer i sidste ende, så har børnene helt sikkert også nogle forventninger til, hvordan ferien skal foregå. Sørg derfor for at have børnene med på råd og hør deres idéer fra starten, så I alle har noget at sige. Camping med børn kan på den måde blive en oplevelse, hvor alle i familien føler, at de har haft noget at sige til, hvordan ferien kommer til at forløbe.

2. Planlæg camping med børn grundigt

For at camping med børn bliver bedst, kan det også være en rigtig god idé at planlægge turen grundigt. Det skal selvfølgelig ikke være sådan, at der slet ikke er plads til fleksibilitet, for det er heller ikke måden at få camping med børn til at blive en god ferie, men det skal være planlagt på en måde, så I i overordnede træk ved, hvad ferien kommer til at bringe. Det kan også give en tryghed for børnene, at de ved, hvad de har i vente.

3. Vælg en campingplads med børneaktiviteter

Mange campingpladser har masser af aktiviteter og spændende faciliteter, og der findes rigtig mange campingpladser, der har masser af ting, der er målrettet børn. I kan derfor vælge en campingplads med børneaktiviteter, hvis I vil have en god ferie med camping med børn. Det kan for eksempel være en campingplads med swimmingpool, dyr man kan klappe, legeplads eller en større campingplads med vandland eller legeland.

4. Indlæg plads til fælles afslapning

Alle i familien vil gerne kunne slappe af ind imellem, og for at få en god oplevelse med camping med børn, kan det være en god idé at planlægge tid til afslapning på forhånd. Det kan være, at dine børn gerne vil have tid til at sidde med en bog, sidde og tegne eller lave en anden rolig aktivitet. Og nogle gange er det også, når de voksne sidder stille, at børnene finder på de sjoveste lege internt.

5. Vælg en campingplads med andre børn

Når du skal på camping med børn, så kan du også vælge en campingplads, hvor du ved, at der er andre på camping med børn. Det kan være rigtig hyggeligt for dine børn at møde andre børn, og det kan give anledning til masser af sjove lege eller nye oplevelser. Kig derfor efter en campingplads, hvor der er stor sandsynlighed for, at der er andre børnefamilier afsted, der er i samme situation som din egen familie denne ferie.