Campingmad: Det bedste mad til camping

Campingmad: Det bedste mad til camping

15. juni 2021 Slået fra Af Camping Eksperten

Skal du på campingferie denne sommer, tænker du sikkert også på, hvad du skal lave af campingmad. Der er nemlig både praktiske hensyn og hensyn til velsmag, der skal tages, og så er der sikkert også flere familiemedlemmer, der skal stilles tilfredse. Derfor får du her en guide til det bedste campingmad.

Campingmad til campingvogn

Skal du på campingtur i campingvogn, så er der masser af god campingmad, du kan lave. I det hele taget er alt, der kan grilles, rigtig godt campingmad, og hvis du har en campingvogn med et godt stort køkken, så er der faktisk ikke rigtig grænser for, hvad der er god campingmad. En kold kartoffelsalat går godt det meste af sommeren, så den går du ikke galt i byen med. Med en campingvogn med køleskab kan du uden problemer holde din mad kold, så du sagtens kan udfolde dine gastronomiske evner inden for campingmad. For at gøre det nemt for dig selv, kan du med fordel indkøbe noget brød og pålæg, der ikke behøver at komme på køl, så du hurtigt kan lave morgenmad eller frokost. Mange campingpladser giver også muligheden for, at du kan bestille brød direkte til campingpladsen, så du kan få helt frisk morgenmad som campingmad.

Bedste campingmad til telttur

Er det ikke campingvognen, du ruller ud i, når du skal på ferie, men derimod et telt du slår op, så er det i nogle tilfælde en anden type campingmad, du skal tilberede. Har du ikke umiddelbart mulighed for at kunne køle noget ned, så er dåsemad rigtig god campingmad, og i et velassorteret supermarked, kan du få rigtig meget forskelligt, så der er noget for enhver smag, og du behøver ikke spise dåsetun eller makrel i tomat hver dag.

I mange friluftsforretninger kan du også købe frysetørret mad, og det er super praktisk til dig, der for eksempel skal på vandretur og camperer lidt undervejs. Frysetørret mad vejer nemlig meget mindre end dåsemad, og det er hurtigt at tilberede ved at koge en smule vand over ild eller gasblus. Du kan nemt have mad med til mange dage ad gangen, og du skal ikke bekymre dig om, om det bliver dårligt. Og så fylder det næsten heller ikke noget. Brød kan også være super at have med som campingvogn på en vandretur eller telttur, fordi det heller ikke vejer meget, men skal du være afsted i længere perioder, kan det hurtigt blive tørt eller dårligt.

Gode idéer til campingmad om vinteren

Ynder du at tage på campingtur om vinteren, eller laver du bare ofte mad på trangia, når du skal lave campingmad, så er mad, du kan lave i gryde, en rigtig god idé. Det kan for eksempel være pasta med kødsovs eller en anden varm gryderet. Til de kolde vinteraftner kan en smagfuld suppe også sagtens fungere som campingmad, og det kan være helt hyggeligt at sidde sammen som familie eller et par venner og tilberede maden over bål eller gasblus.