Campingvogn facts: 4 ting du skal vide, når du ejer en campingvogn

2. januar 2021 Slået fra Af Camping Eksperten

Har du en campingvogn, eller overvejer du at købe en, så er der nogle ting, der kan være rare at vide på forhånd. For eksempel kan du have spørgsmål i stil med, hvor meget din campingvogn skal veje, hvor ofte den skal synes og meget mere. Alt det og meget mere kan du få svar på lige her, hvor vi har samlet 4 facts om campingvogne, der er gode at vide.

1. Husk at kigge på, hvor meget din bil må trække

Noget af det allervigtigste at vide, når du har en campingvogn, er, hvor meget din bil må trække. Det kan nemlig have alvorlige konsekvenser, hvis du kører med en campingvogn på en bil, der er for tungt læsset på krogen. Bilen kan komme til at køre meget ustabilt, og det går i sidste ende ud over din egen og din families sikkerhed. Sørg derfor for, at din bil må trække minimum det samme som totalvægten på din campingvogn eller mere.

2. Vær opmærksom på, hvor hurtigt du må køre med campingvogn

Der er nogle ret skrappe krav til, hvor hurtigt du må køre med en campingvogn på anhængertrækket. I udgangspunktet må du i Danmark køre maksimalt 80 km/t med din campingvogn, hvis fartbegrænsningen ellers tillader det. Er du i en byzone, må du selvfølgelig ikke overskride de tilladte 50 km/t, og hvis der gælder andre fartbegrænsninger, skal de selvfølgelig heller ikke overtrædes. Men for et par år siden blev det muligt at få godkendt sin campingvogn til Tempo-100, der gør, at du på motorveje kan køre op til 100 km/t med din campingvogn. Der er dog nogle forskellige krav, din campingvogn skal opfylde, for eksempel skal dækkene være godkendt til at køre mindst 120 km/t.

3. Nogle campingvogne skal synes ved ejerskifte

Ind imellem skal en campingvogn til syn, og det er typisk, når den skifter ejer. Er din campingvogn mellem 5 og 10 år gammel, skal den synes ved et ejerskifte, hvis det er mere end 2 år siden, den sidst er blevet synes. Er din campingvogn over 10 år gammel, gælder det, at den skal synes ved et ejerskifte, hvis den sidst er blevet synet for mere end 1 år siden.

Derudover skal din campingvogn synes hvert 2. år, hvis den har Tempo-100 godkendelse og skal opretholde den.

4. Der kan være penge at spare ved at købe en brugt campingvogn

Hvis du endnu ikke har en campingvogn, så kan du spare en del penge ved at købe din campingvogn brugt. Der findes rigtig mange fine campingvogne i god stand og med en god størrelse, der helt sikkert er ligeså gode som en helt ny campingvogn. Vil du gøre en god handel, så kan du derfor med fordel se efter en brugt campingvogn. Er du derimod på udkig efter en campingvogn, der kan tilbyde de nyeste faciliteter, så er det afsted og kigge på en helt ny campingvogn, der indeholder, alt hvad du ønsker dig.