Hvad er en autocamper egentlig? Din autocamper-guide

Hvad er en autocamper egentlig? Din autocamper-guide

19. december 2020 Slået fra Af Camping Eksperten

En klassisk campingferie, hvor campingvognen er spændt fast på anhængertrækket af bilen og så ellers afsted sydpå, er nok noget, mange danskere kan nikke genkendende til fra deres barndom. En campingferie er ensbetydende med frihed, men vælger du at tage på ferie i en autocamper, kan du få helt frie tøjler til at køre hele dagen og slå lejr, når det passer dig. Læs mere her.

En autocamper er et rullende hjem

En autocamper er et køretøj, der er indrettet med ting, så den kan bruges til beboelse. Med andre ord er en autocamper altså et rullende hjem. Der findes rigtig mange forskellige typer autocampere, og afhængigt af hvor luksuriøs du synes, din ferie skal være, kan du finde meget store autocampere, der indeholder alt, hvad du har brug for, og mindre modeller der ikke er ligeså veludstyrede. En autocamper minder rigtig meget om en campingvogn, men i en autocamper er campingvognen bygget ind i bilen så at sige, så du ikke kan stille campingvognen et sted og køre rundt uden at have den med dig. Men med en autocamper er det stadig let at komme ud i verden, fordi du blot kan slå lejr for natten, der hvor du er og køre videre næste morgen, når du føler for det.

Oplev Danmark og Europa med en autocamper

Med en autocamper sætter du bare nøglerne i tændingen, og så kan du køre afsted til lige dér, du allerhelst vil hen. En tur i autocamper giver dig derfor muligheden for at tage på ferie nye steder og opleve Danmark – og endda hele Europa – på en helt ny måde. I Danmark er det ikke tilladt at overnatte hvor som helst, så du skal selvfølgelig tjekke op på reglerne, inden du lægger dig til at sove i din autocamper, men der er mange steder, der ikke er en campingplads, hvor du sagtens kan få lov til at sove natten over alligevel.

Der findes en del holdepladser i Europa, der er beregnet til, at autocampere kan komme ind og holde for natten. Men husk at bruge din sunde fornuft, før du lægger dig til at sove, da det ikke er alle steder, der er lige sikre.

Byg din egen autocamper

Har du selv en stationcar eller en varevogn, så er det muligt for dig at bygge din egen autocamper. Der er nogle regler for, hvilke biler der må bygges om, så hvis du er i tvivl, er det en god idé at tjekke op på, om din bil må laves til en autocamper. Har du muligheden for at bygge lidt om på din bil, så er der gode muligheder for enten selv at bygge moduler, der kan sættes ind i bilen, og så du får den indrettet fuldstændig som du vil. Ellers kan du købe færdige kasser til at sætte ind i bilen, så den hurtigt og let trylles om til en autocamper. Kasserne kan ovenikøbet være underlag til en madras, så du kan ligge behageligt i bilen.