Campingvogn facts: Vægt, syn, pris m.m.

Campingvogn facts: Vægt, syn, pris m.m.

2. december 2020 Slået fra Af Camping Eksperten

Skal du ud at købe en ny eller brugt campingvogn, så er der mange ting, du skal sætte dig ind i, før du tager det endelige valg. Ting som campingvognens vægt, hvor ofte den skal synes, hvad den skal koste og meget mere kan og skal påvirke dit valg af campingvogn. Her får du flere facts om campingvogn, så du kan træffe det rette valg.

Vælg campingvogn efter bilens evner

Hvis du er på udkig efter en campingvogn, så er det også sikkert at antage, at du ejer en bil med anhængertræk. Din bil er godkendt til at trække et bestemt antal kilo på krogen, og det er selvfølgelig vigtigt, at bilen kan trække den campingvogn, du gerne vil have. Derfor skal du kigge på vægten af en campingvogn, før du beslutter dig for, at det skal være den. Vejer den for meget, kan det risikere at gøre din kørsel meget ustabil, og du kan selvfølgelig også få en bøde.

Bliver den samlede vægt af både campingvogn og bil over 3.500 kg, har du også brug for et særligt kørekort for at få lov til at køre med din campingvogn hægtet på bilen. Du kan hos de fleste køreskoler få lov til at tage et trailerkørekort, der giver dig lov til at have din campingvogn på bilen, så du kan suse afsted på ferie, lige når det passer dig.

Din campingvogn skal også til syn

Det er især vigtigt at huske at få synet din campingvogn, hvis du køber den brugt. Er en campingvogn mellem 5 og 10 år gammel, og er det mere end 2 år siden, den sidst er blevet godkendt, skal den nemlig synes, når den omregistreres og skifter ejer. Det samme gælder for en campingvogn, der er over 10 år gammel, og hvor det er over 1 år siden, den sidst er blevet godkendt.

Der gælder særlige hastighedsbegrænsninger for køretøjer, der for eksempel har en campingvogn spændt på. Men du kan faktisk få en Tempo 100 godkendelse til din campingvogn, så den må køre op til 100 km/t, de steder hvor det er tilladt. Har din campingvogn Tempo 100 godkendelse, skal den synes hvert 2. år, så du er sikker på, at det er forsvarligt at køre hurtigere end de normale maks. 80 km/t, du må køre med din campingvogn.

Forskel på pris på campingvogne

Ligesom med alt andet, er der også stor forskel i priser, når det kommer til campingvogne. For eksempel kan du spare mange penge, hvis du gerne køber en brugt campingvogn frem for en ny. Prisen kommer også an på, hvor stor en campingvogn, du gerne vil have, så det er selvfølgelig også noget, du skal overveje, inden du køber.

Husk også, at der også et meget tilbehør, du skal købe, når du vælger en campingvogn. For eksempel er en ting som et fortelt helt uundværligt. Køber du din campingvogn brugt, følger der ofte en del tilbehør med i prisen, som du dermed sparer penge på.