Hvad er fri teltning (Danmark)? Bliv klog på fri teltning i Danmark

Hvad er fri teltning (Danmark)? Bliv klog på fri teltning i Danmark

8. december 2020 Slået fra Af Camping Eksperten

Måske har du hørt om fri teltning før, og måske har du ikke. Under alle omstændigheder er fri teltning en fantastisk mulighed for at komme ud og opleve Danmark fra en anden side, når du for eksempel besøger en af de mange skove, der findes i Danmark. Læs med her og bliv lidt klogere på, hvad fri teltning egentlig er for en størrelse.

Fri teltning i Danmark

Hvis du ikke har hørt om fri teltning før, så kan du med sikkerhed næsten høre på navnet, hvad det går ud på. Fri teltning er nemlig en mulighed for at overnatte i hele 275 forskellige skove i Danmark. Du kan frit sætte dit telt op og bruge natten midt ude i ingenting, hvor du kan nyde stilheden og naturens gang. På Naturstyrelsens hjemmeside kan du se, hvilke 275 skove der er tale om, for det er nemlig ikke alle skove i Danmark, du bare kan slå teltet op i. Husk derfor at orientere dig om, om der er fri teltning i den skov, du befinder dig i, før du banker teltpløkkerne i jorden.

Overhold retningslinjerne ved fri teltning

Har du fundet en skov med fri teltning, så er der også en del retningslinjer, du skal overholde, når du opholder dig i naturen og gerne vil overnatte i dit eget telt. Fri teltning er nemlig kun tilladt at gøre en enkelt nat på samme sted. Efter natten må du selvfølgelig gerne pakke teltet sammen og flytte det til et andet sted i skoven, men du må ikke slå lejr i længere tid det samme sted. Derudover er det kun tilladt at benytte maksimalt tre-personers telte, og du må ikke slå flere end to telte op det samme sted.

Derudover er fri teltning kun tilladt på træbevoksede områder i de 275 skove, som du kan se på Naturstyrelsens hjemmeside. Du må heller ikke slå telt op for eksempel på strandbredder, klitter, enge, marker, heder og andre lysninger i skovene. Det er også meget vigtigt, at du husker at tage dit skrald med dig, når du forlader det sted, du har haft teltet oppe. Du kan læse de øvrige retningslinjer for fri teltning på Naturstyrelsens hjemmeside.

Nyd naturen med fri teltning

Fri teltning er en oplagt mulighed for at opleve Danmark fra en anden kant end fra byerne. Med fri teltning får du muligheden for at komme ud og overnatte nogle steder, hvor der ikke nær så ofte kommer mennesker, og det kan give dig nogle helt unikke oplevelser sammen med vennerne eller familien. For eksempel kan I samle bær og frugter og meget andet, der hvor det er muligt og på den måde udnytte det fantastiske spisekammer, der findes i den danske natur.

Er du blevet nysgerrig på at vide mere om fri teltning, eller har du allerede pakket rygsækken og er klar til at komme afsted, så læs mere her på Naturstyrelsens hjemmeside, hvor du kan finde alt om fri teltning.