Shelter VS Telt: Fordele og ulemper ved shelter og telt

Shelter VS Telt: Fordele og ulemper ved shelter og telt

12. december 2020 Slået fra Af Camping Eksperten

Gennem de seneste år er der kommet en kæmpe interesse for at overnatte i naturen i Danmark, og de mange sheltere og teltpladser bliver flittigt brugt året rundt af mennesker, der nyder at opholde sig i naturen. Har du også fået mod på at komme ud og opleve den danske natur, men er du i tvivl om, om du skal besøge et shelter eller tage et telt under armen, så læs med her.

Shelter er en nem måde at komme ud i naturen

Har du gennem de seneste år hørt ordet ”sheltertur” lidt oftere, end du ellers har, så er det måske, fordi interessen for at overnatte i shelter i Danmark aldrig har været større. Flere steder – for eksempel i sommerhusområder – får folk sat shelter op på deres egen grund, så de kan nyde en sommernat under (næsten) åben himmel.

Hvis du vælger at besøge et af de mange sheltere, der findes i Danmark, så er det en super nem måde at komme ud i naturen. Du skal nemlig ikke selv have et telt med, da du bare kan tage plads i den hyggelige hytte i skoven og slå liggeunderlag og sovepose ud, så du ligger blødt og varmt. Et shelter er rigtig smart om vinteren, da du ligger hævet over jorden og derfor ikke skal ligge direkte ovenpå den frosne skovbund. Til gengæld er mange sheltere i Danmark godt besøgt, og du kan derfor ikke være sikker på at få stedet for dig selv. Og selvom der er mange sheltere, er du selvfølgelig også begrænset til at være dér, hvor shelteret er.

Få masser af frihed, når du overnatter i telt

Tager du til gengæld på tur i telt, kan du i rigtig mange tilfælde helt selv bestemme, hvor du vil slå teltet op. I 275 danske skove er der såkaldt fri teltning, og det betyder, at du i alle træbevoksede områder af skoven frit må slå dit telt op og overnatte. Du kan derfor besøge yndlingsspottet i din favoritskov, hvis du for eksempel ved, at du dér altid møder en kronhjort, eller det er tæt på det sted, hvor du plukker dine kantareller.

Det er dog vigtigt at vide, at du kun må have teltet slået op på et sted i en enkelt nat, og vil du gerne overnatte længere tid i skoven, skal du altså flytte teltet til et andet sted. Vil I gerne flere afsted, må I maksimalt have to telte oppe, og de må højst være lavet til tre personer.

Find den løsning, der passer til dig

Der er altså fordele og ulemper ved både telte og sheltere, og derfor skal du vælge den løsning, der passer dig bedst. Skal I mange mennesker afsted, så besøg et shelter, hvor I kan overnatte 6-8 personer ad gangen. Vil du være sikker på at være i fred, så slå teltet op i en af de 275 skove med fri teltning. Husk altid at orientere dig om retningslinjerne, før du overnatter i naturen.