Campingvogn og forsikring: Hvad koster det, og hvad skal du være OBS på?

Campingvogn og forsikring: Hvad koster det, og hvad skal du være OBS på?

9. juli 2021 Slået fra Af Camping Eksperten

Overvejer du at købe en campingvogn, så er det helt sikkert, fordi du gerne vil ud og opleve friheden ved at have sit eget hus med sig på tur, når du tager ud i verden. Men der er mange ting, du skal vide på forhånd, inden du køber campingvogn, og du skal blandt andet vide en del om campingvogn forsikring. Det kan du heldigvis blive meget klogere på lige her.

Du behøver kun en kasko campingvogn forsikring

Når du skal finde en campingvogn forsikring, så er det meget rart at vide på forhånd, at du ikke både skal have ansvarsforsikring og kaskoforsikring på én og samme tid. Ansvarsforsikringen på din campingvogn går nemlig automatisk med over den trækkrogsforsikring, du i forvejen har på din bil. Kaskoforsikringen dækker selve din campingvogn, så den er forsikret, hvis du kommer ud for et uheld, og hvis der sker deciderede skader på din campingvogn. Du kan også vælge en campingvogn forsikring, hvor du har en indboforsikring oveni, så du er sikker på, at indboet i din campingvogn er forsikret, hvis nu der skulle ske et indbrud eller tyveri.

Pris på campingvogn forsikring afhænger af mange ting

Har du en campingvogn, der endnu ikke har en campingvogn forsikring, så er du helt sikkert nysgerrig på, hvad det koster at få forsikret sådan en. Men det er svært at give et entydigt svar, for der er mange ting, der spiller ind, når der skal gives en pris på en campingvogn forsikring, præcis som når du skal tegne andre forsikringer. Først og fremmest er der stor forskel på priserne hos forskellige forsikringsselskaber, og ofte kan du hente noget rabat på en campingvogn forsikring, hvis du i forvejen har andre forsikringer hos det samme forsikringsselskab. Derudover har din bopæl også noget at sige i forhold til din campingvogn forsikring, fordi der er forskel på, hvor dyrt det er at blive forsikret, afhængigt af hvilket område du bor i. Din campingvogns alder, mærke og model har også alle noget at sige. Alderen er vigtigt i forhold til, hvor slidt campingvognen kan være, og dermed hvor ofte det kan være nødvendigt med reparationer, mens mærket og modellen også kan have noget at gøre med netop dette, men det har også betydning for, hvor meget din campingvogn er værd.

Det kan være en god idé at indhente tilbud fra forskellige forsikringsselskaber, så du kan finde ud af, hvem der kan tilbyde dig den bedste pris.

Hold øje med, hvad forskellige forsikringsselskaber kan tilbyde i en campingvogn forsikring

Ligesom der er forskel på pris, så er der også forskel på, hvad forskellige forsikringer kan tilbyde i en forsikring på din campingvogn. Der er nemlig meget stor forskel på forsikringsselskaber, og bare fordi du vælger en dyrere forsikring, betyder det ikke nødvendigvis, at den dækker bedre. Har du specifikke behov med hensyn til din campingvogn forsikring, er det bedste du kan gøre at læse op på, hvad de forskellige forsikringsselskaber tilbyder.