Syn af campingvogn: Alt du skal vide (pris, hvor ofte mv.)

Syn af campingvogn: Alt du skal vide (pris, hvor ofte mv.)

3. juli 2021 Slået fra Af Camping Eksperten

Har du en campingvogn, og er du i tvivl om, hvornår du skal have lavet syn af campingvogn? De fleste bilejere kender godt til, at bilen skal synes hvert andet år, og derfor er det nærliggende at tænke, at der er lignende regler for campingvogne, men reglerne for syn af campingvogn er lidt anderledes. Derfor får du her en guide til alt det, du skal vide, når du skal have lavet syn af campingvogn.

Du skal først tænke på syn af campingvogn, når vognen er ældre

Har du lige købt en helt ny campingvogn, behøver du ikke bekymre dig om syn af campingvogn lige foreløbigt. Der er nemlig ikke noget krav om, at du skal have lavet syn af campingvogn hvert år eller hvert andet år, ligesom med for eksempel biler. Har du en helt ny campingvogn, skal du altså slet ikke bekymre dig – det er først, hvis der skal laves ændringer i registreringen, at du skal tænke på at få lavet syn af campingvogn.

Få syn af campingvogn, når campingvognen skifter ejer

Står du i stedet overfor at skulle købe en campingvogn, så er det en god idé for det første at kigge på, hvor gammel campingvognen er og dernæst, hvor lang tid der er gået, siden der sidst er lavet syn af campingvogn, før du begynder at tænke på, om der skal laves et nyt syn. Er campingvognen mere end 5 år gammel, når den skifter ejer, og er det mere end 2 år siden, at der sidst er lavet syn af campingvogn, er det nødvendigt med syn af campingvogn, når vognen skifter ejer. Er vognen derimod ældre end 10 år gammel, og er det mere end 1 år siden, at den sidst er blevet synet, skal der også laves syn af campingvogn, når vognen skifter ejer. Det er altså vigtigt at have styr på lige præcis de to oplysninger om en campingvogn, hvis du står overfor at skulle købe, eller du lige har købt en campingvogn.

Er du i tvivl om, hvornår der skal laves syn af campingvogn, kan du læse mere hos FDM, hvor du også kan bestille syn af campingvogn. Du finder alle oplysningerne hos dem, og du behøver ikke være medlem for at få dem til at lave syn på din campingvogn.

Vil du være sikker på, at din campingvogn bliver godkendt til syn, er det en god idé at tjekke alle lygter og alt lys samt tilkoblingssystem, bremser, dæk og undervogn.

Syn af campingvogn er ikke dyrt

Skal du have lavet syn af campingvogn nu, behøver du ikke bekymre dig om, at det er en stor udskrivning. Afhængigt af størrelsen af din campingvogn koster det nemlig et sted omkring 400-500 kr., så det er til at have med at gøre, når du alligevel er ude og købe campingvogn. Du kan bestille syn af campingvogn direkte på FDM’s hjemmeside, men der er også andre, der kan godkende din campingvogn, hvis du ikke er i nærheden af FDM.