Forbered dig på en fælge reparation

Forbered dig på en fælge reparation

6. december 2022 Slået fra Af Camping Eksperten

Det er blevet enormt populært at leje eller købe det, der ligner en varevogn, men som er indrettet til at bo i. Mange, som gør dette i Danmark, køber eller lejer sig til en rejseform med enormt meget frihed. Som en del af Europa, kan man på denne måde, få lov til at opleve mange forskellige kulturer og lande, uden at man behøver planlægge efter tog-, bus- eller flytider. Man kan i stedet bare sætte sig ind bag rettet og køre lige derhen, hvor man allerhelst vil være. Denne frihed tiltaler enormt mange, og blev ekstra populært under corona, da man på den ene side kunne leve forholdsvist isoleret i bilen, samtidig med at man kunne køre hjem, hvis det blev nødvendigt. Men når man vælger at rejse på denne måde, er der flere forskellige ting, som man skal være opmærksom på.

 

Overnatning

Der er rundt omkring i de europæiske lande forskellige regler for, hvordan, hvornår og hvor man må sove i en bil eller autocamper. Er man ikke opdateret på reglerne, kan det resultere i store bøder. Man bør derfor altid læse op på det enkelte lands regler, når man planlægger at overnatte der. En måde, hvorpå man kan undgå at ende med store bøder, er ved at overnatte på campingpladser i de lande, hvor det ikke er lovligt at parkere og overnatte, hvor som helst. Det er i virkeligheden ikke særlig dyrt at overnatte på campingpladser, hvis man ikke har brug for strøm i hvert fald.

 

Bøvl med bilen undervejs – fælge reparation?

Derudover bør man også undersøge, hvad man skal gøre, hvis man kommer til at have bøvl med bilen. Selvom man har vejhjælp, kan det være en fordel at have gennemtænkt forskellige scenarier, så man ikke ender i for stor en knibe. Hvis man nu kom til at køre ind i en kantsten, og dermed skadede fælgene på bilen, kan dette håndteres på forskellige måder. I de fleste tilfælde vil det være nødvendigt med en fælge reparation. Har fælgen taget skade, så bilen ikke kan køre videre, ender man måske med at skulle have lave en fælge reparation i det pågældende land. Her er det enormt vigtigt at have styr på sin forsikring. For i nogle tilfælde vil forsikringen dække den fælge reparation, som man får lavet. Men oftest skal papirarbejde omkring den pågældende fælge reparation være helt i orden. Vil man være på den sikre side kan man kontakte sin forsikring, når uheldet sker, og undersøge, hvorvidt de dækker denne fælge reparation eller ej. Kontakter man først sin forsikring efter, at man har fået lavet sin fælge reparation, er chancen for at få dækket sine udgifter meget små. Kontakt derfor din forsikring, inden du får lavet en fælge reparation.