Hacks til en bedre kajaktur

Hacks til en bedre kajaktur

8. marts 2024 0 Af Camping Eksperten

Tre ting til kajakturen som gør det hele lidt lettere og næsten ikke koster noget.

 

Det handler om, at få de rigtige ting med, når du tager på kajaktur, og du husker nok alle de store ting, som telt og sovepose masser af snacks og mad. Men de små detaljer kan gøre en stor forskel. Her får du tre bud på små ting, som næsten intet koster, men gør en stor forskel.

 

1. Ikea Pose 

Når du pakker din kajak til turen, skal alt pakkes i vandtætte poser af max. 20 L. Det fungerer fint i kajakken, men når bagagen skal fra kajakken til lejrpladsen, kan det være bøvlet med de mange mindre poser, og det er her Ikea posen kommer ind i billedet. 

 

Den karakteristiske blå IKEA pose er som skabt til formålet. Den er solid og rummelig med et godt bærehåndtag. Det gør, at det er meget nemt og praktisk at få alle dine mindre poser ned i én pose. Nu kan du samle alt og let bære dine ting  med en enkelt tur eller to mellem kajak og lejrplads. Når den ikke er i brug, fylder den ikke noget, så den tager ikke plads i kajakken.

 

2. Vanddunk

Overnatter du i shelter eller på en teltplads, er der ikke altid vand lige i nærheden.

Her vil en vanddunk i blød plast spare dig for mange gåture. Modsat en plastflaske eller dunk i hård plast, er den bløde plastdunk let at pakke ned i kajakken og kan bruges til at hente vand fra en vandpost til lejrpladsen. 

 

Det giver dig mulighed for at have tilstrækkeligt med vand til drikkelse, madlavning, opvask og andre formål undervejs på din tur.

 

3. Tyndt Regnslag

Om sommeren er det sjældent et problem at holde varmen, når du sidder i kajakken, men det kan være meget koldt at holde pauser i løbet af dagen, hvis det regner og/eller blæser. Her kan et tyndt, kompakt regnslag blive din bedste ven. Det fylder næsten ingenting i din kajak, men kan give dig hurtig beskyttelse mod vind og vejr. Sørg også for at have en hue med og et par tynde handsker, så er du klar også når det danske sommervejr driller.

 

Disse små kajak hacks kan altid bruges, men er især tænkt som et perfekt lille tillæg til ture om sommeren, hvor der ikke kræves så meget af udstyret. Ved at have en Ikea pose, en vanddunk og et tyndt regnslag med dig på din næste tur, kan du øge din komfort og glæde på vandet uden at skulle bruge en formue på udstyr eller skulle finde plads til ekstra udstyr i kajakken. Så husk disse tricks, og gør din næste kajaktur endnu bedre!