Regler for campingspejle i Danmark

Regler for campingspejle i Danmark

15. september 2021 Slået fra Af Camping Eksperten

Skal du ud og køre med en campingvogn, er det vigtigt, at du ved, hvilke regler der er for alt, der har med campingvognskørsel at gøre. Du har helt sikkert også set andre på vejene i sommerhalvåret, der har store spejle på bilerne, så de kan orientere sig ordentligt. Men hvilke campingspejle regler findes der egentlig? Det får du svaret på her.

Du skal kunne se ned langs din campingvogn i spejlene

Der er egentlig ikke et lovkrav om, at du skal køre med campingspejle, så det er ikke nødvendigvis noget, du har behov for, når du skal køre. Der findes ikke lovpligtige campingspejle eller lignende, så hvis det er det, du leder efter, så kommer du nok til at lede længe. Men til gengæld er der campingspejle regler om, at du skal kunne have tilstrækkeligt udsyn af dine spejle, så du kan orientere dig ned langs din campingvogn. Det betyder, at campingspejle er lovpligtigt i det omfang, at dine egne spejle på bilen ikke kan hjælpe dig med at holde dig orienteret om trafikken og din egen campingvogn bagud. Føler du, at du kan se tilstrækkeligt med bilens egne spejle, kan det være et fortolkningsspørgsmål, hvis det kommer til et møde med politiet. Fro at være sikker på, at en politibetjent vil være enig med dig i, at du har udsyn nok, er det altså alligevel en god idé at have campingspejle.

Husk at køre sikkert, når du kører med campingvogn

Selvom campingspejle ikke er lovpligtigt, og der som sådan ikke er nogle campingspejle regler, andet end at du skal have godt udsyn, så er det selvfølgelig stadig vigtigt, at du kører sikkert, når du kører med campingvogn, og det bør altid være din førsteprioritet. Det betyder blandt andet, at du skal holde øje med, om bilen du kører i, faktisk kan køre med den størrelse campingvogn, du skal køre med, for ellers kan du risikere, at der sker grimme uheld, når du kører. Derudover er det en god idé, at du indlægger flere pauser, når du kører med campingvogn, da det generelt går langsommere med anhænger, og du skal koncentrere dig langt mere, når du har campingvogn bag dig. Det kan også være en god idé, hvis du øver dig i at køre med campingvogn, inden du begiver dig ud på de lange og mange veje i Sydeuropa eller en anden destination, så du bliver fortrolig med at køre med campingvogn.

Der findes mange typer campingspejle

Vil du gerne have campingspejle, så du kan være sikker på, at du overholder de campingspejle regler, der er om, at du skal kunne orientere dig ordentligt, så findes der heldigvis mange forskellige. Du kan derfor selv bestemme, om du vil have de billigste campingspejle, der for eksempel er gode, hvis du ved, at det kun er et par gange, du skal på campingferie. Eller du kan vælge at investere lidt ekstra og få campingspejle, der passer specifikt til det bilmærke, som du kører i.