Toilet i campingvogn: Hvordan virker det egentlig?

Toilet i campingvogn: Hvordan virker det egentlig?

20. september 2021 Slået fra Af Camping Eksperten

En tur med campingvogn kan virke som en tillokkende måde at holde ferie på, da du får masser af frihed, og du kan have din egen base med dig, så du kan bo, som du gerne vil, når du rejser. Men der er også ting, der ikke altid er så fedt ved campinglivet, og det kan for eksempel være toilettet. Men ved du hvordan toilettet i campingvognen virker, så er det slet ikke så slemt, og her kan du blive klogere på, hvordan virker toilet i campingvogn.

De fleste campingtoiletter er kassettetoiletter

I dag er det sådan, at der i langt de fleste campingvogne er kassettetoiletter. Derfor virker toilet i campingvogn på den måde, at du fjerne kassetten, når den er fyldt, og så tømmer du den. Det er typisk sådan, at du kan tilgå kassetten fra siden af campingvognen under toilettet, så den er nem at komme til, og du burde let kunne få den både ud og ind. På nogle campingvogne er det sådan, at der er en indikator, der viser, hvornår det er tid til at tømme kassetten, men på andre toiletter kan det være nødvendigt selv at have føling med, hvornår det er på tide at få tømt tanken.

Gør det nemt for dig selv at tømme toilet i campingvogn

Når de fleste toilet i campingvogn virker på den måde, at du selv skal tømme kassetten eller tanken, er det rareste for dig, at du gør det nemt for dig selv at tømme den, og det gør du bedst ved at kende toilettet og kassetten, før du drager ud på tur med campingvognen første gang. Har du overtaget campingvognen fra en anden, lånt eller lejet den, så kan du spørge den tidligere ejer/lejer, hvordan det specifikke toilet virker. Men ellers er det vigtigste at vide, at der sidder en ventil, der typisk er en gul knap, og når du trykker den ned, så undgår du, at du hælder tankens indhold ud på en uhensigtsmæssig måde. Ellers kan du også være heldig, at der sidder en brugsvejledning på indersiden af lågen, så du let kan se billeder af og læse dig frem til, hvordan du skal gøre med den specifikke model.

Der findes forskellige typer campingtoiletter

Et campingtoilet virker ikke som et almindeligt toilet, som du kender fra dit eget hjem, da det, som du ved, virker ved, at du selv skal tømme kassetten, når den er fyldt eller efter behov. Men der findes forskellige typer, i forhold til hvilke funktioner toilettet har inde i campingvognen. Nogle gange kan du opleve, at et toilet i campingvogn virker på den måde, at du selv skal skylle ud manuelt, når det er nødvendigt, men det tilhører den mere primitive form for toilet i campingvogn. Andre gange kan du opleve, at der faktisk er en skyllefunktion, som fungerer ved hjælp af en pumpe. Denne form for campingtoilet kan være lidt lettere at rengøre og mere bekvemt at bruge.